Bugün Kıbrıs

IDF, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın son görüntülerini paylaştı: Önce hareketsiz durup sonra İsrail İHA’sına bir nesne fırlatıyor

Videoda Sinvar, hasar görmüş ve harap olmuş bir evin içinde molozlarla çevrili bir kanepede hareketsiz dururken ve İsrail insansız hava aracına bir nesne fırlatırken görülüyor.

İsrail ordusu, perşembe günü Gazze’ye düzenlediği bir saldırdıa 62 yaşındaki Sinvar’ı öldürdüğünü duyurdu. IDF sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ortadan kaldırıldı: Yahya Sinvar” dedi.

IDF’nin muhtemelen yaralı olan Sinvar’ın son anları olduğunu söyleyerek yayımladığı fotoğraflarda Sinvar bir süre hareketsiz kalıyor ve İsrail’e ait insansız hava aracına düşürmek ya da zarar vermek amacıyla bir çubuk şeklinde bir nesne fırlatıyor.

Video, IDF Uluslararası Sözcüsü Yarbay Nadav Shoshani’nin resmi hesabından yayımlandı ve IDF resmî hesabı da yeniden paylaştı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın Gazze’de öldürüldüğünü açıklamıştı. Katz, “7 Ekim Katliamını organize etti ve bu saldırıda bin 200’den fazla İsrailli erkek, kadın ve çocuk vahşice katledildi. Bugün bir yıl sonra İsrail güçlerince ortadan kaldırıldı” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise “Sinvar’ın öldürülmesiyle şer güçlerine bir darbe indirdik ama henüz görevimiz tamamlanmadı” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version