Bugün Kıbrıs

Emrullah Turanlı aylık faturayı ödedi, ‘Kıb-Tek’e borcum yok alacağım var’ dedi

Bugün Kıbrıs

T&T Havaalanı İşletmeciliği Ltd., Ercan Havalimanı işletmecisi olarak yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) 20 milyon 300 bin TL tutarında bir ödeme gerçekleştirdiğini belirtti. Şirket, bu ödemenin yanı sıra Kıb-Tek’ten 70 milyon TL tutarında bir alacağı bulunduğunu iddia etti.

TARTIŞMALI DÖNEM ÖDEMELERİ
T&T, Bakanlar Kurulu’nun Ercan Havalimanı için yeni bir elektrik tarifesi belirlemesinin ardından, havalimanının 2023 yılı Temmuz ayında hizmete girmesinden 2024 yılı Temmuz ayına kadar olan tartışmalı döneme ait elektrik faturalarını taksitli olarak ödemeye başladığını açıkladı. Şirket, bu dönemdeki tarife farklılıklarından dolayı Kıb-Tek’e ödemelerini yaparken “itirazı kayıt” koyduklarını belirtti. Ercan Havalimanı’nın aylık elektrik faturalarının yaklaşık 20 milyon TL seviyesinde olduğu ve yapılan son ödemenin de olağan bir ödeme olduğunu belirten T&T, Kıb-Tek’e herhangi bir borçlarının bulunmadığını iddia etti.

ORTA GERİLİM ŞEBEKESİ İLE İLGİLİ İDDİALAR
Şirket yetkilileri, Ercan Havalimanı’ndaki orta gerilim şebekesine dair sıkıntıların devam ettiğini ileri sürdü. Kıb-Tek’in, orta gerilim şebekesini havalimanı işletmesine devretme konusunda zorluk yaşadığını iddia eden T&T, bu devir işleminin gerçekleşmesi halinde Kıb-Tek’in bazı maliyetlerden kurtulabileceğini ve işletmenin muhtemel arızalara daha hızlı müdahale edebileceğini savundu.

T&T Havaalanı İşletmeciliği Ltd. Genel Müdürü Serhat Özçelik, “Ercan Havalimanı’nın zamanından önce devreye alınmasından kaynaklanan sıkıntıları hızla gidermekteyiz. Devlet kurumlarının ve basının da bize destek olmasını, sorunların doğru tespit edilerek çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Biz bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve kamu kurumlarıyla tam bir iş birliği içindeyiz” dedi.

Exit mobile version