Bugün Kıbrıs

El-Sen: T&T’nin KIB-TEK’e 151 Milyon TL borcu var!

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Ahmet Tuğcu, Ercan Havalimanı işletmecisi T&T şirketinin, KIB-TEK’ten 70 milyon TL alacaklı olduğuna dair yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Tuğcu, T&T’nin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, şirketin KIB-TEK’e borçlu olduğunu ve kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını vurguladı.

### “T&T’NİN KIB-TEK’E 151 MİLYON TL BORCU VAR”

Tuğcu, yaptığı açıklamada, T&T’nin bugün itibarıyla (18 Ekim 2024) KIB-TEK’e toplamda 151 milyon TL borcu bulunduğunu belirtti. Bu borcun 52 milyon TL’sinin son üç aydır biriken bakiye borçtan, 99 milyon TL’sinin ise Temmuz 2023 – Temmuz 2024 dönemine ait yapılandırılmış ancak henüz ödenmemiş taksit borcundan oluştuğunu söyledi. Tuğcu, “T&T, 16 Ekim’de kuruma, son üç aydır biriken fatura miktarı olan 71 milyon TL’nin sadece 19 milyon TL’sini ödeyerek geri kalan 52 milyon TL’yi borç olarak bırakmıştır” dedi.

### “MANİPÜLASYONA KARŞI RESMİ RAKAMLAR ORTADA”

T&T’nin KIB-TEK’ten alacaklı olduğuna dair açıklamalarının kamuoyunu manipüle etmeye yönelik olduğunu belirten Ahmet Tuğcu, “Emrullah Turanlı böylesi bir iddiayla kamuoyunu manipüle etmeye çalışadursun, resmi rakamlar ortada dururken nasıl olup da KIB-TEK’ten ‘alacaklı’ çıktığını kamuoyuna açıklamakla mükelleftir” ifadelerini kullandı.

Tuğcu, T&T’nin borcuna rağmen alacak iddiasında bulunmasının kabul edilemez olduğunu dile getirerek, “Sayın Turanlı, aklımızla dalga geçiyor. KIB-TEK’e ödenmemiş borçları bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya çalışmak yerine, borçlarını ödemek için sorumluluk almalıdır” şeklinde konuştu.

El-Sen Başkanı Tuğcu, T&T’nin KIB-TEK’e olan borçlarını ödememekte ısrarcı olmasının, kurumun mali yapısını olumsuz etkilediğini ve buna karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Exit mobile version