2024 yılının kadın girişimcileri, muhteşem törenle ödüllendirildi

İş Kadınları Derneği’nin Telsim sponsorluğunda düzenlediği 13. Yılın Kadın Girişimcileri Ödül Töreni’nde, ödüller sahibini buldu. Törende, kadın iş gücünün önemine dikkat çekilirken, ödül kazanan girişimciler geleceğe umut oldu.

Bugün Kıbrıs

İş Kadınları Derneği’nin (İKD) “Önce Hayal Et, Sonra Cesaret” sloganı ile düzenlediği ve Telsim’in on yılı aşkın süredir ana sponsorluğunu üstlendiği 13. Yılın Kadın Girişimcileri Ödül Töreni, Concorde Tower Hotel’de gerçekleşti. Törene Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’un yanı sıra çok sayıda milletvekili, bürokrat ve iş insanı katıldı.

Törende, 6 Şubat depreminde kaybedilen “Şampiyon Melekler” anısına her akşam saat 20:00’de gerçekleştirilen “Adalet için 3 dakika karanlık” eylemine de yer verildi.

OLGUN AMCAOĞLU: “KADIN ORANINI ARTIRMALIYIZ”
Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, kadının ve kadın iş gücünün önemine dikkat çekerek, “Pandemide çalışan sayısı 118 binden, 88 bine düşerken, bugünkü güncel rakamlarla 156 bine ulaştık. Özel sektörde bunun yüzde 35’i kadından oluşuyor ve yüzde 35’in sadece yüzde 14’ü kendi işveren olarak, yönetici kadınlarımızdan oluşmaktadır” dedi. Kadının emeğinin görünürlüğünü artırmanın ve teknolojiyi ön plana çıkarmanın gerekliliğine vurgu yapan Amcaoğlu, ödül alan ve almayan tüm emekçi kadınları kutladı.

FİKRİ TOROS: “KADINLARIN YETKİLENDİRİLMESİ ŞARTTIR”
Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne Milletvekili Fikri Toros, ekonomik büyüme ve kalkınmanın insan gücüne bağlı olduğunu belirterek, “Kadınların konumunu güçlendirmek, toplumların yönetme hedeflerinin arasında olmalıdır. Kadınların yetkilendirilmesi sadece onların ekonomik özgürlükleri için değil bağımsız olmaları için de şarttır” dedi. Toros, girişimci iş kadınlarını yenilikçi yatırımlarından dolayı kutlarken, Telsim’e de katkılarından dolayı teşekkür etti.

BİLEN SAYILI BOZKIRLI: “KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATIYOR”
İş Kadınları Derneği Başkanı Bilen Sayılı Bozkırlı, ödül töreninin kadın girişimciliğinin önemini vurgulayan bir platform olduğunu belirtti. “Bu ödüller, kadınların iş dünyasındaki varlıklarını güçlendiren semboller haline geldi ve onların başarıları, genç kadınlara ilham vermeye devam edecek” diyen Bozkırlı, ödül alan kadın girişimcilerin başarılarının artarak devam edeceğine inandığını ifade etti.

HANA JALEL MİLES: “KADINLARIN GÜÇLENMESİ YÖNÜNDE KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR”
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hana Jalel Miles, kadınların iş hayatındaki önemine dikkat çekti. Jalel Miles, “Vodafone olarak kadınların güçlenmesi yönünde çok güçlü bir iradeye sahibiz. 2025 yılına kadar kadınlar için dünyanın en iyi işvereni olmayı, 2030 yılına kadar ise yönetimde kadın oranını yüzde 40’a çıkartmayı hedefliyoruz” dedi. Törenin düzenlenmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti ve ödül alan kadın girişimcileri tebrik etti.

SEFER TÜZ: “KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZ, TOPLUMUN İLERLEYİŞİNE KATKI SAĞLIYOR”
Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz, kadın girişimciliğine verdikleri desteği vurgulayarak, “Telsim olarak kadın girişimcilerimizi desteklemekten ve onların toplumsal ilerlemeye katkı sağlamalarına olanak tanımaktan gurur duyuyoruz. Kadınların geleceği ne kadar aydınlık olursa, bizlerin de geleceği o kadar aydınlık olacaktır” dedi. Tüz, ödül töreninin gerçekleştirilmesine katkı sunan İş Kadınları Derneği’ne ve jüri üyelerine teşekkür etti.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Konuşmaların ardından İş Kadınları Derneği tarafından ana sponsor Telsim’e ve törene ev sahipliği yapan Concorde Tower Hotel’e teşekkür plaketleri takdim edildi. Jüri üyelerine plaketlerinin verilmesinin ardından, 5 kategori altında ödül kazanan Kadın Girişimciler açıklandı:

– Yılın Kadın Girişimcisi: Pembe Toygar
– Bölgesinde Fark Yaratan Kadın Girişimci: Gülfer Öke Akarsulu
– Kültürel Üretim Yapan Kadın Girişimci: Şifa Çika
– İş Kadınları Derneği Onur Ödülü: Şenay Ekingen
– Telsim Özel Ödülü: Feride Pekri Demir

Tören, ödül kazanan kadın girişimcilere plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****