Bugün Kıbrıs

İtalya’da taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasına dair kanun teklifi yasalaştı

İtalya, çiftlerin taşıyıcı annelik yoluyla çocuk sahibi olmak için yurt dışına gitmesini yasakladı.

Bu hamle, uygulamanın ülke içinde yasaklanmasını, ABD veya Kanada gibi yasal olduğu yerlerde bunu uygulayan İtalyan vatandaşlarını da kapsayacak şekilde genişletiliyor. Yasayı ihlal edenler iki yıla kadar hapis ve 1 milyon euroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin büyük ortağı aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri (FdI) partisinin hazırladığı, ülkede halihazırda suç olan taşıyıcı anneliğin “evrensel suç” sayılmasına yönelik teklif, 1,5 yılı aşan parlamentodaki onay sürecini bugün tamamladı.

Yasa, İtalya senatosunda 84’e karşı 58 oyla kabul edilirken, yasanın karşıtları, oylama öncesinde yaptıkları protestoda, ülkedeki doğum oranının düşmesine rağmen yasanın insanların ebeveyn olmasını zorlaştırdığını söyledi.

Yetkililer, İtalya’da taşıyıcı annelik yöntemini kullanan çiftlerin yüzde 90’ının heteroseksüel olduğunu ve birçoğunun çocuk sahibi olmak için yurtdışına gittiğini gizlediğini söyledi.

Meloni, taşıyıcı anneliği “Tanrı’yı ​​parayla değiştiren iğrenç bir toplumun sembolü” olarak tanımlarken, yardımcısı Matteo Salvini de uygulamayı kadınlara “ATM” gibi davranan bir “sapkınlık” olarak nitelendirdi.

Exit mobile version