Bugün Kıbrıs

TDP: Geç kalınmış seçim kararı ivedilikle alınmalıdır

Bugün Kıbrıs

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi, gerçekleştirdiği toplantıda gündemdeki erken seçim ve Meclis Başkanlığı krizi başta olmak üzere, çeşitli önemli konuları ele aldı. TDP, erken seçim yerine “geç kalınmış seçim” ifadesinin daha doğru olduğunu vurgulayarak, seçim kararının ivedilikle alınması gerektiğini belirtti.

ANAYASA, DEVLET VE TOPLUM ARASINDAKİ EN ÖNEMLİ SÖZLEŞMEDİR
TDP Parti Meclisi, ülkede siyasete duyulan güvenin ciddi şekilde sarsıldığını belirtti. Partinin açıklamasında, “Son dönemde partiler arasındaki iç çekişmeler, koltuk sevdası ve kişisel çıkarlar ülkenin demokrasisini ve Cumhuriyet Meclisi’ni zedelemiştir” denildi. TDP, Anayasa’nın devlet ve toplum arasındaki en önemli sözleşme olduğuna işaret ederek, toplumun devlete olan güveninin yeniden tesis edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“ERKEN SEÇİM DEĞİL, GEÇ KALINMIŞ SEÇİM KARARI ALINMALI”
TDP, mevcut durumun “erken seçim” değil, “geç kalınmış seçim” gerektirdiğini ifade etti. Parti, toplumdan alınan yetkilerin kötüye kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ve herkesin Anayasa’ya uymakla yükümlü olduğunu belirterek, “Geç kalınmış seçim kararı bir an önce alınmalı” açıklamasında bulundu.

ÖRGÜTLENME VE SİVİL TOPLUM ZİYARETLERİNE HIZ VERİLECEK
TDP, siyasi güvenin yeniden inşası adına örgütlenme ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etme çalışmalarına hız verme kararı aldı. Partinin verdiği sözlerin arkasında duracağını belirten TDP yetkilileri, uygulanabilir ve sürdürülebilir politikaların hayata geçirileceğini vurguladı.

“TDP SADECE MECLİS’E DEĞİL, HÜKÜMETE TALİPTİR”
TDP, TKP ile bütünleşme süreci sonrası tüm partililere ulaşma ve her kesimden aday belirleme çalışmalarını hızlandıracağını duyurdu. Parti yetkilileri, Meclis’te TDP’nin eksikliğinin hissedildiğini ve TDP’nin yalnızca Meclis’e değil, hükümete de güçlü bir şekilde talip olduğunu bir kez daha vurguladı.

TDP Parti Meclisi toplantısında alınan kararların, siyasetteki yozlaşmayı sonlandırma ve toplumun güvenini yeniden kazanma adına önemli bir adım olduğu ifade edildi.

Exit mobile version