Bugün Kıbrıs

Demokrat Parti sessizliğini bozdu: Hükümete desteğimiz tam!

Bugün Kıbrıs

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar partisinin günlerdir süren sessizliğini yaptığı açıklamayla bozdu. Akpınar, yaşanan Meclis krizi sonrası Demokrat Parti’nin Koalisyon Hükümeti’ne ve halkın refahını artırmaya yönelik çalışmalara tam destek verdiğini söyledi. Akpınar, hükümette istikrarın korunmasının öncelik olduğunu belirterek, Demokrat Parti’nin Ulusal Birlik Partisi’ne (UBP) tam destek sağladığını ve hükümetin, halkın refahını artırma çabalarına bağlı olduğunu belirtti.

“İSTİKRAR VE HALKIN REFAHI ÖNCELİĞİMİZ”
Serhat Akpınar, Demokrat Parti’nin Koalisyon Hükümeti içerisindeki sorumluluklarını yerine getirirken istikrarın korunması ve halkın refah seviyesinin yükseltilmesi hedefiyle hareket ettiğini belirtti. Akpınar, “Demokrat Parti, içsel uzlaşı kültürü çerçevesinde hükümetimize her alanda destek vermektedir. Koalisyon yapısı içerisindeki sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz ve halkımızın beklentilerini karşılayacak her türlü girişime katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

“MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNE TAM DESTEK”
Meclis Başkanlığı seçimleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Akpınar, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adayına Demokrat Parti milletvekillerinin tam katılım sağladığını ve adayın desteklendiğini ifade etti. “Demokrat Parti olarak Meclis Başkanlığı seçimlerinde, UBP tarafından öngörülen adaya tam destek verdik. Oylama süreçlerini dikkatlice izledik ve sonuçları değerlendirdik. Cumhuriyet Meclisi İç Tüzüğünde bazı maddeler yoruma açık olabilir, ancak Başsavcılığın görüşleriyle birlikte aynı kararda birleştiğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Akpınar, ayrıca UBP tarafından yeni bir aday veya adayların seçimi için yapılacak olası oylamalara da tam destek vereceklerini belirterek, “Koalisyon ortağımız olan UBP’nin yeni bir oylama sürecine gitme kararını destekliyoruz ve bu sürecin kriz haline dönüşmeden çözülmesini temenni ediyoruz” dedi.

“ERKEN SEÇİM GÜNDEMDE YOK”
Erken seçim spekülasyonlarına da değinen Akpınar, Demokrat Parti’nin ve Koalisyon Hükümeti’nin gündeminde erken seçim olmadığını vurguladı. “Hükümetimiz şu anda istikrar öncelikli olarak, halkımızın ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Halkımızı uluslararası toplum düzeyine çıkaracak ekonomik açılımlar üzerinde çalışıyoruz ve Kıbrıs müzakerelerinde birlik ve beraberlikle hareket ediyoruz” dedi.

Akpınar, hükümetin görevini yerine getirmede herhangi bir zaafiyet göstermesi durumunda, yasal çerçevede erken seçim ihtimalinin doğabileceğini ifade etti. Ancak şu an için böyle bir gündemin bulunmadığını açıkça belirtti.

“ORTAK AKIL VE ÇÖZÜM ÖNCELİĞİMİZ”
Serhat Akpınar, Demokrat Parti’nin diğer siyasi partilerin iç yönetimlerine müdahil olmadığını ancak Koalisyon Hükümeti içinde ortak akıl ve çözüm anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. “Halkımızın geleceği için gerekli açılımları dikkate alarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Akpınar, açıklamasını hükümetin istikrarı ve halkın refahı için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirterek sonlandırdı.

Exit mobile version