Bugün Kıbrıs

Özersay’dan CTP’ye: “Bu film bittiyse figüran olmayın”

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, dün Meclis’te yaşanan olaylar sonrası CTP’nin “Bu Film Bitmiştir” açıklamasına tepki gösterdi. Özersay, CTP’nin bu tutumunu eleştirerek, gayrimeşru hükümetin devam etmesi durumunda CTP’nin Meclis’te yer almasının bir çelişki olacağını belirtti. Özersay, “Ana muhalefet partisi olarak bu oyuna ortak olmamalarını bekliyoruz” dedi ve iki buçuk yıl önceki Meclis’ten çekilme önerisini hatırlattı.

Özersay şu açıklamayı yaptı:

“Dün Meclis’te yaşanan rezalet karşısında CTP “Bu film bitmiştir” açıklaması yapmıştı. Eğer film bittiyse bugün sayın Tatar’ın yurt dışından getirilmesi yoluylaaynı film yeniden oynatılırsa ve UBP-DP-YDP gayrimeşru hükümeti devam ederse o zaman CTP bu film sahnesinde, yani Meclis’te yer alacak mı? Orada oturmaya devam ederse bittiğini söylediği bu filmde bir nevi figüran konumuna girmiş olmayacak mı? Dünden itibaren bu gayrimeşru hükümet DOKUNDUĞUNUZDA değil ÜFÜRDÜĞÜNÜZDE düşebilecek konuma gelmişken ana muhalefet partisi CTP’nin en azından bu aşamada doğrudan veya dolaylı olarak artık bu OYUNA ORTAK OLMAMASINI bekliyoruz!!!

İki buçuk yıl önce biz Halkın Partisi olarak Meclis’ten çekilme kararı aldığımızda CTP de aynı düşünceyi paylaşarak birlikte adım atma önerimizi kabul etmiş olsaydı bu kadar zamandır bu gayrimeşru hükümetin yaşattıklarını yaşamamış olacaktık ve UBP-DP-YDP hükümeti istifa etmek zorunda kalacaktı. CTP o tarihte farklı düşünüyordu, saygı duyuyoruz ancak ülke iki buçuk yıl kaybetti. En azından bugünden sonra bu TAVRI CTP’nin göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Karar tabii ki kendilerinindir. Ama film bitmeden “bu film bitmiştir” dedilerse ve yeniden filmde oynamaya devam edeceklerse bu ülkenin kayıpları daha da katlanarak artacaktır. Bizden söylemesi…”

Exit mobile version