Bugün Kıbrıs

“KIBRIS CUMHURİYETİ TEK ÇÖZÜMDÜR” pankartına tutuklama

Bugün Kıbrıs

POLİSİN SERT TAVIRLARI
Avukatları Efstathios Efstathiou aracılığıyla basına yapılan açıklamaya göre, Suç Önleme Birimi üyeleri yaklaşarak grubun pankartı açmasını engellemeye çalıştı. Daha sonra gerginlik tırmandı ve protestoculardan ikisi tutuklandı. Tutuklanan kişiler polise direnmek ve emirlere itaatsizlik etmekle suçlanıyor.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ
Karahan ve Tattis’in ortak açıklamasında, “İfade özgürlüğü ne zamandan beri suç oldu? Kıbrıs, ifade özgürlüğünün sürekli saldırı altında olduğu devletler grubuna katılıyor. Saldırıya uğradık ve polis şiddetine maruz kaldık. Kıbrıs’ın bağımsızlık gününde Kıbrıs Cumhuriyeti’ne içeriden meydan okunması utanç vericidir” denildi.

“NE HAYDUT, NE PROVOKATÖRLER”
Sosyalist parti EDEK yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının çoğunluğunun pankarttaki sloganı kabul etmesinin yanı sıra, tutuklanan iki kişi kamuoyu tarafından tanınan kişilerdir ve açıkça ne haydut ne de provokatördürler” ifadelerine yer verdi.

“HRİSTODULİDİS’İN POLİSİ”
Kıbrıs Yeşiller Partisi ise yaptığı açıklamada, “Hristodulidis’in polisi bu iki kişiyi tutuklamakla kalmadı, elleri kelepçeli olarak Lefkoşa Kriminal Soruşturma Departmanı’na götürdü ve burada adi suçlular gibi sorgulandılar. Polis bu iki kişiyi akla hayale gelmeyecek iddialarla suçladı” yorumunu yaptı.

Exit mobile version