Bugün Kıbrıs

Biden’dan ilk açıklama: “Şüphesiz ki ABD, İsrail’i tam olarak desteklemekte”

İsrail’in Lübnan’a önceki gece kara operasyonu başlatmasının ardından, İran dün akşam saatlerinde İsrail’e yüzlerce füzeyle saldırdı. İran’ın saldırısının ardından gözler ABD’ye çevrildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da basın mensuplarına gündemi değerlendirdiği toplantıda, İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Biden, “küstahça” olarak tanımladığı İran saldırılarının ABD’nin aktif desteğiyle “etkisiz” kılındığını belirterek, İsrail’e desteklerinin sarsılmaz olduğunu birkaç kez vurguladı. Biden, “Şüphesiz ki ABD, İsrail’i tam olarak desteklemektedir” diye konuştu.

ABD ordusuna İsrail’in savunmasına aktif destek sağlaması konusunda talimat verdiğini dile getiren Biden, bu desteklerinin süreceğini ifade etti.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail ile İran arasında artan gerilimi yakından izledi.

BEYAZ SARAY: SALDIRI ETKİSİZ OLDU
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran’ın füze saldırıları karşısında İsrail’e askeri anlamda aktif olarak destek verdiklerini kaydederek, “Şu anki mevcut bilgilerimize göre, bu saldırı yenilgiye uğratılmış ve etkisiz kılınmış gözüküyor” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırılarına ilişkin son durumu değerlendirdi.

Sullivan, ABD Başkanı Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Durum Odası’nda söz konusu saldırıları anlık olarak takip ettiğini ve bölgedeki ABD birlikleriyle yakın koordinasyon halinde olduklarını kaydetti.

ABD’nin de yardımıyla İsrail’in bu saldırılardan başarıyla çıktığını savunan Sullivan, “Şu anki mevcut bilgilerimize göre, bu saldırı yenilgiye uğratılmış ve etkisiz kılınmış gözüküyor” dedi.

Pentagon’dan yapılan açıklamada ise ABD-İsrail savunma bakanlarının dün ikinci defa telefonda görüştü.

Exit mobile version