Bugün Kıbrıs

Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’na hitabı sırasında delegasyonlar salonu terk etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’nin New York kentinde düzenlenen 79’uncu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na hitap ediyor. Türkiye heyeti ve birçok delegasyon, Netanyahu’nun Kurul’a hitabını salonu terk ederek protesto etti.

AA’nın aktardığına göre, Netanyahu, BM Genel Kurulu’na hitap etmek için salona girdi ve kürsüye yöneldi. Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız’ın öncülüğünde Türkiye heyeti, Netanyahu BM Genel Kurul hitabına başlamadan önce salondan ayrıldı. Birçok delegasyonun Türkiye heyetine eşlik ettiği ve salonun önemli ölçüde boşaldığı görüldü. Netanyahu kürsüdeyken salondan bazı seslerin yükseldiği de duyuldu.

“ÜLKEM HAYATI İÇİN SAVAŞIYOR”
Reuters haber ajansının aktardığına göre, Netanyahu’nun konuşması öncesi New York’ta da protestolar düzenlenirken, Netanyahu, Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdüren ülkesinin ‘hayatı için savaştığını’ savunarak BM Genel Kurulu’na gelme niyetinin olmadığını, ancak olası yanlış anlaşılmaları düzeltmek için Kurul’a geldiğini söyledi, ülkesinin ‘barış istediğini’ ileri sürdü.

Netanyahu, “Ülkem savaşta; hayatı için savaşıyor… Kendimizi bu vahşi katillere karşı savunmalıyız. Düşmanlarımız bizi yok etme peşinde; ortak medeniyetimizi yok etme ve hepimizi tiranlık ve terörün karanlık çağına geri döndürme peşindeler” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ni, “İsrail” olarak gösteren harita kullandı

AA’nın aktardığına göre Netanyahu, BMGK’daki konuşmasında Filistin toprağı Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ni, “İsrail” olarak gösteren bir harita kullandı.

Ayrıntılar geliyor…

Exit mobile version