Bugün Kıbrıs

Tatlısu’da sürdürülebilir hareketlilik için bisiklet ve yürüyüş turu düzenlendi

Bugün Kıbrıs

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, AB Bilgi Merkezi tarafından 21 Eylül 2024 Cumartesi günü Tatlısu’da bisiklet ve yürüyüş turu etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmek ve çevre dostu ulaşım çözümlerinin önemini vurgulamak amacıyla düzenlendi. Turlar, Tatlısu’nun doğal kıyı şeridi boyunca uzanan 14 kilometrelik bir rotada yapıldı.

“EMİSYONLARIN AZALTILMASI AÇISINDAN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”
Etkinlik sonrasında düzenlenen resepsiyonda konuşan Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Desteği Genel Müdürlüğü (DG REFORM), Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Giulia Bertezzolo, sürdürülebilir hareketliliğin daha sağlıklı ve birbirine bağlı topluluklar oluşturmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Bertezzolo, AB’nin yeşil ulaşım çözümlerine olan bağlılığının emisyonların azaltılması ve kentsel ortamların iyileştirilmesi açısından hayati önem taşıdığının altını çizdi.

“ETKİNLİK İÇİN TATLISU’NUN SEÇİLMESİNDEN MEMNUNİYET DUYDUM”
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ise bu etkinlik için beldenin seçilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Orçan, Tatlısu’nun doğal güzelliklerinin bu tür etkinlikler için ideal bir ortam sunduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk toplumunun aktif katılımını sağlayan bisiklet ve yürüyüş turu, sürdürülebilir ulaşımın çevresel, sosyal ve sağlık açısından faydalarına dikkat çekti. Etkinlik, bisiklet kullanımını ve yürüyüşü teşvik ederek, bu yöntemlerin kentsel trafik sıkışıklığının azaltılmasındaki rolünü de vurguladı.

Velospeed Bisiklet Kulübü ve bölgedeki paydaşlarla işbirliği içinde düzenlenen bu etkinlik, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ve sürdürülebilir kentsel hareketliliğe dair farkındalık oluşturmayı hedefleyen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleşti.

Exit mobile version