Bugün Kıbrıs

CTP’den Tatar’a yanıt: Kıbrıslı Türklerin sesi olacağız, var olan boşluğu doldurmaya kararlıyız!

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a yönelik açıklamalarına karşı, Kıbrıslı Türklerin mevcut siyasi ve ekonomik kuşatmayı aşmak için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı. Akansoy, “Kıbrıs sorunundaki yanlış yol haritası, Kıbrıslı Türkleri dünyadan daha da kopardığı gibi, yeni zorlukları da beraberinde getirmiştir. Mülkiyet krizi bunların başında gelmektedir” dedi.

Akansoy, izolasyonların aşılması yönünde verdikleri mücadelenin BM Güvenlik Konseyi kararlarının dışına çıkılması nedeniyle zorlaştığını belirterek, “Dünya kamuoyu bizi ciddiye alma noktasının dışına çıkmış, Kıbrıslı Türkler kendi öz sorunlarında özne olmaktan çıkarılmıştır” diye ekledi.

Açıklamasında, CTP’nin Kasım 2022’de Madrid’de gerçekleşen Sosyalist Enternasyonal toplantısında Kıbrıs sorununun federal çözümü için sunduğu önerinin oy birliği ile kabul edildiğini hatırlatan Akansoy, bu kararın “Kıbrıs sorununun federal çözümü için verilen mücadeleye cesaretle destek verildiği” ifadesini içerdiğini vurguladı. Ayrıca, Sosyalist Enternasyonal’in, Kıbrıslı Türk ve Rum liderlere BM himayesinde müzakereleri yeniden başlatma çağrısı yaptığını da belirtti.

“KIBRISLI TÜRKLER’İN SESİ OLACAĞIZ”
New York’taki Sosyalist Enternasyonal toplantısının İspanya Başbakanı Pedro Sanches başkanlığında gerçekleştirileceğini belirten Akansoy, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros’un bu toplantıya katılacağını ve görüşmenin, Türkiye ve Yunanistan dahil birçok önemli ülke temsilcisini bir araya getireceğini kaydetti.

CTP heyetinin Kıbrıslı Türklerin sesi olacağını vurgulayan Akansoy, “Kıbrıs’ta katılaşmış çözümsüzlük ortamını kırmak adına önerilerimizi sunacak, oyuna dahil olacağız. Yeni dönem sorumluluk üstlenerek açılır. Var olan boşluğu doldurmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Akansoy’un paylaşımı şöyle:

Exit mobile version