Bugün Kıbrıs

Mahkeme kurultayda oy verebilecek olan UBP üyelerini belirledi

Bugün Kıbrıs

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı Hasan Taçoy’un, kurultayda hangi üyelerin oy kullanabileceği konusunda açtığı dava, Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından karara bağlandı. UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu yaptığı açıklamada, Taçoy’un parti tüzüğünün 6. maddesinin 7. fıkrası gereği, 21 Ocak tarihine kadar üye olanların kurultayda oy kullanması gerektiğini savunduğunu söyledi. Ancak tüzüğün 19. maddesinin 3. fıkrasının uygulanması gerektiğini belirten Hasipoğlu, 21 Mart’a kadar üye olanların oy kullanabileceğini savundu.

Hasipoğlu, Taçoy’un itirazı üzerine kurultay öncesinde mahkemeye başvurulması önerisinde bulunduğunu ve bu sayede üyelik listesi üzerindeki ihtilafın kurultaydan önce çözüldüğünü söyledi. Mahkemenin UBP’nin savunmasını haklı bulduğunu belirten Hasipoğlu, ellerinde YSK’dan alınmış mühürlü ve kesinleşmiş bir üye listesi bulunduğunu ve bu listeyle kurultaya gideceklerini ifade etti. Ayrıca, 21 Mart’a kadar üye olan 21 bin kişinin oy kullanacağını duyurdu.

HASAN TAÇOY’DAN KARAR SONRASI AÇIKLAMA
Öte yandan mahkeme kararının ardından açıklama yapan Hasan Taçoy, mevcut parti yönetiminin üye yazım sürecinde tüzüğe aykırı davranıldığını savundu. Taçoy, parti tüzüğüne göre yeni üyelerin 180 günlük bekleme süresi dolmadan oy kullanma hakkı elde edemeyeceğini belirtmişti. Mahkemeye başvurma nedeninin, bu konudaki uyarılarının dikkate alınmaması olduğunu vurgulayan Taçoy, kararın bu konuda netlik sağladığını ifade etti.

Taçoy, artık kesinleşmiş bir üye listesi olduğunu ve kurultayın bu liste doğrultusunda yapılacağını belirtti. Ancak mevcut yönetimin kurultayın düzeniyle ilgili uzlaşma sağlamadığını da sözlerine ekledi.

Exit mobile version