Bugün Kıbrıs

Bakanlar Kurulu, Hemşire ve Ebeler Sendikası’nın grevini 60 gün erteledi

Bugün Kıbrıs

Bakanlar Kurulu, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın bugünden itibaren bazı hastane servislerinde başlatacağını duyurduğu grevi 60 gün süreyle erteledi. Erteleme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararda, Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası’nın ilgili maddesine dayanarak, grevin genel sağlığı, ulusal ve kamu güvenliğini tehdit edici boyutlara ulaşabileceği gerekçesiyle ertelendiği belirtildi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kuruluşlarındaki hizmetlerin aksamaması ve toplum sağlığının korunması amacıyla bu kararın alındığı ifade edildi.

Resmi Gazete’deki Karar Metni Şu Şekilde:

“Bakanlar Kurulu, 42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası’nın 16’ncı maddesinin (3)’üncü fıkrasının verdiği yetkiye dayanarak, genel sağlığı, ulusal ve kamu güvenliği ile anayasal düzeni bozucu nitelikte olması veya elzem olan KKTC Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarındaki sağlık hizmetlerindeki düzeni bozucu ve genel sağlığı tehlikeye sokucu niteliği olması nedeniyle, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ve/veya diğer tüm sendikaların 20 Eylül 2024 tarihinde başlatacakları grevin, 20.9.2024 tarihinden itibaren 60 gün süreyle ertelenmesine karar vermiştir.”

Exit mobile version