Bugün Kıbrıs

İNSANLIĞI DEHŞETE DÜŞÜREN YÖNTEM

Bugün Kıbrıs

LÜBNAN HALKI İNFİAL İÇİNDE
İsrail önceki gün Lübnan’da Hizbullah’a yakın gruplara dağıtılan çağrı cihazlarını patlattı, dün de telsizler patlatıldı. Aralarında çocukların da olduğu onlarca ölü, binlerce yaralı var. İsrail’in çağrı cihazı tedarik zincirlerine sızıp, cihazların içlerine 4 gram ateşleyici ve patlayıcı koyduğu, tek tuşla hepsini aynı anda patlattığı belirtiliyor.

İSRAİL DEVLET TERÖRÜ
Tayvan’dan Budapeşte’ye kadar uzanan tedarik zincirindeki güvenlik ihlali dünya kamuoyunu da sarstı. ABD, “Bize bilgi verilmedi” diyerek sıyrılırken, İran, “İsrail’in terör eylemleri batının utancıdır” dedi. Lübnan’daki İran destekli Hizbullah hareketi, saldırıdan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

BM’DEN SORUŞTURMA TALEBİ
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, saldırının uluslararası insan hakları hukukunu ihlal ettiğini belirterek olaya ilişkin bağımsız soruşturma talep etti. İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin ise İsrail’in “Sivillerin hayatını ahlaksızca hiçe saydığını” kaydetti.

Exit mobile version