Bugün Kıbrıs

HAKSEN ve AÖA Arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Bugün Kıbrıs
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) ile Atatürk Öğretmen Akademisi arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzaladı.
AÖA ve HAKSEN yetkililerinin bulunduğu toplantıda HAKSEN Başkanı Salih Erşangil ve Akademi Başkanı Prof. Dr Güner Konedralı Toplu İş Sözleşmesi’nin altına imza attı.
Uzun süren görüşme süreçlerinin ardından imzalanan TİS ile, Bahçivan ve Odacı için bayramlık ödenekleri ve -yılda iki kez olacak şekilde- giyecek ve ayakkabı yardımı gibi haklar elde edildi.

HAKSEN Basın Bürosunda verilen bilgiye göre, TİS’in imzalanması sonrası açıklama yapan HAKSEN Başkanı Erşangil, sendika olarak amaçlarının, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin yapısının daha iyi ve daha güçlü bir hale gelmesi için çalışmak olduğunu belirtti. Bu doğrultuda, HAKSEN olarak yetkili sendika oldukları AÖA’da uzun görüşmeler sonucu imzalanan TİS’in herkese hayırlı olmasını dileyen Erşangil, TİS’in çalışanlar açısından önemine vurgu yaptı. Erşangil, Toplu İş Sözleşmesi’nin çalışanların haklarının ve koşullarının güvence altına alınması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal hakların geliştirilmesi gibi konularda büyük öneme sahip olduğunu hatırlatarak, sendika olarak hem AÖA hem de yetkili oldukları tüm iş yerlerinde hedeflerinin çalışanların huzurunun ve iş barışının korunması olduğunu belirtti.

Akademi Başkanı Prof. Dr Güner Konedralı Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek, AÖA ile HAKSEN arasında imzalanan TİS’in herkese hayırlı olmasını diledi.

Exit mobile version