Bugün Kıbrıs

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “CHP döneminde büyük rakı 140 lira olacak”

Ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin iktidara gelmesiyle 10 yıl içinde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) gireceğini, fiyatlardan bir “sıfır” atılacağını ve büyük boy rakının 140 lira olacağını belirtti.

Salı günü Balıkesir’in Marmara ilçesinde Marmara ve Avşa Adaları’nı ziyaret eden CHP Genel Başkanı, “CHP 10 yıl iktidarda kaldığında 10 yılın sonunda gelir durumu bugünden 10 kat iyi olduğunda meseleyi şöyle tahayyül edin. Maaş aynı, mazot 4 lira. Maaş aynı, benzin 4 lira. Maaş aynı, dana kıyma 55 lira. Pirzola 70 lira. Büyük rakı 140 lira,” dedi.

“Büyük rakı” genellikle 70 cl’lik şişeleri tanımlamak için kullanılıyor. Güncel olarak 70 cl’lik en ucuz rakı 900 lira civarına satılıyor.

İktidar Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) paradan altı sıfır atmasını eleştiren Özel, “Bunu cümlenin sonunda söyleyince Marmara Adası da alkışladı, Avşa Adası da alkışlıyor. Mesele şu, bunlar içki içenin yaşam biçimine müdahale etmek için ekstra kötülük yapıyorlar ama esas mevzu şu. Alım gücünden bahsediyoruz. Bugünün 10 katı alım gücü. Bu söylediklerim herkese hayal gibi geliyor. Ama Alman’a hayal değil. Hollandalı bu güçle satın alıyor. İsveçli, İsviçreli, Fransız ve İtalyan bu güçle satın alıyor,” ifadelerine yer verdi.

“AB’YE GİRİYORUZ, MİLLETİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYORUZ”
Bir gün önce Balıkesir’in Manyas ilçesini ziyaret eden Özel, partisinin vizyonunun Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne tam üye yapmak olduğunu yinelemişti.

“Bizim istikametimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği taraftır. Çok basit. Yönü o tarafa çeviriyoruz, Selanik’e, Paşa’ya selamı veriyoruz. Avrupa Birliği’ne giriyoruz. Bu milletin yüzünü güldürüyoruz. Başka yolu yok,” dedi.

AB’de emeklinin alım gücünün 12 kat fazla olduğunu belirten Özel, CHP’nin iktidara gelmesiyle 10 yıl içinde hedeflerine ulaşacaklarını vurguladı.

“AKP’liye, MHP’liye deyin ki, ‘Bir sıfırı kapatın, CHP gelirse böyle’ deyin. Çay kaç para Manyas’ta? 7,5 lira. Deyin ki ‘7,5 lira değil 75 kuruş olacak çay. CHP gelirse çay 75 kuruş. Mazot 4 lira, dana kıyma 55 lira. 10 kat fazla alım gücü.’ Ne sayede? Avrupa Birliği sayesinde. Oraya giren o hedefe ulaşıyor,” dedi.

TAM ÜYELİK HEDEFİ
Özel, Sivas’ta düzenlenen İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda da hedeflerinin AB’ye tam üyelik olduğunu belirtmişti.

CHP Genel Başkanı, 6 Temmuz’da Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Sosyalist Enternasyonel Avrupa Komitesi zirvesine katılmış, Fransa’daki genel seçimler öncesinde ülkede yaşayan gurbetçi Türklere aşırı sağa karşı oy kullanmaları çağrısında bulunmuş, toplantı sonrası hazırlanan deklarasyonda “CHP’nin AB’ye üyelik sürecindeki mücadelesinin desteklendiği” vurgulamıştı.

Exit mobile version