Bugün Kıbrıs

Kleptokrasi: HIRSIZLARIN YÖNETİMİ

Bugün Kıbrıs

EĞİTİM KİMİN UMURUNDA?
Deprem fonunda biriken paranın akıbeti bilinmezken, yaz tatili boyunca sadece konteyner sınıflar yapıldı. Onlarca okulda can güvenliği yok. Binlerce çocuğun heyecanla beklediği okulların açılışı partizanca yapılmaya çalışılan öğretmen atamalarına takıldı. Okul zili 21 Eylül’deki UBP Kurultayından iki gün sonra yani 23 Eylül’de çalacak.

KAMU KAYNAKLARI ÇALINIYOR
Kleptokrasi kavramı, Yunanca “klepto” (çalmak) ve “kratos” (güç) kelimelerinden türetilmiştir ve “hırsızların yönetimi” anlamına gelir. Kleptokrasi, devletin ve kamu kaynaklarının yönetiminde yolsuzluk ve hırsızlık üzerine kurulu bir yönetim biçimidir. Bu sistemde, ülkedeki liderler ve yöneticiler, kamu kaynaklarını ve fonlarını kendi kişisel zenginliklerini artırmak için kullanırlar.

ZAYIF KURUMLAR, HUKUKSUZ DÜZEN
Genellikle demokratik kurumlar zayıflatılır ve hukukun üstünlüğü ihlal edilir, bu da hesap verebilirliğin azalmasına ve yolsuzluğun yaygınlaşmasına yol açar. Kleptokrasilerde, ekonomik kalkınma ve toplumsal refah genellikle geri planda kalır çünkü liderlerin önceliği kendi servetlerini artırmaktır. Tıpkı KKTC’de olduğu gibi…

2024-2025 ADLİ YILI BUGÜN DÜZENLENECEK TÖRENLE BAŞLIYOR…

Exit mobile version