Güney Kıbrıs ve ABD: Savunma işbirliğinde yeni bir dönem

Amerika Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, "Başkan Hristodulidis, bölgesel güvenlik ve istikrar taleplerinin yanı sıra ABD’nin Kıbrıs Cumhuriyeti ile ortaklık içinde halkının güvenliğini artırmadaki rolünü anlıyor" dedi.

Bugün Kıbrıs

ABD’nin güney Kıbrıs ile savunma ilişkilerini güçlendirme kararlılığı, iki ülke arasında imzalanan savunma işbirliği yol haritasının ardından Amerika Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander’ın Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ile yaptığı toplantıda bir kez daha vurgulandı. Wallander, son iki yılda ikili savunma ilişkilerinin önemli ölçüde büyüdüğünü belirtti.

RIK’in aktardığına göre Wallander, “Başkan Hristodulidis, bölgesel güvenlik ve istikrar taleplerinin yanı sıra ABD’nin Kıbrıs Cumhuriyeti ile ortaklık içinde halkının güvenliğini artırmadaki rolünü anlıyor” dedi.

Haberde yeni Kıbrıs-ABD anlaşmasının ikili savunma işbirliğini geliştirmede kritik bir adım olduğunu belirtirken, bu durumun Türk yetkilileri kızdıracağına dikkat çekildi. Henüz resmi bir yanıt gelmemiş olsa da, Ankara geçmişte benzer girişimleri “istikrarı bozucu eylemler” olarak nitelendirmişti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****