Bugün Kıbrıs

HP: “Deport edilen suçluların ülkeye girişi serbest bırakıldı”

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi (HP), hükümetin daha önce suç işlemiş kişilerin ülkeye giriş yasağını kaldırmasına tepki gösterdi. HP, ülkede artan adli olaylar ve suç çeşitliliğinin ciddi bir sorun olduğunu vurguladığı açıklamasında, Bakanlar Kurulu’nun Ganalı Uthman için hazırlandığı iddia edilen yasa gücünde kararnameye dayanarak, aralarında gasp ve hırsızlık gibi suçlara karışanların da olduğu 27 kişinin deport kararının iptal edildiğini belirtti.

HP’den yapılan açıklama şöyle:

“Ülkemizdeki asayiş sorunu insanımızın en çok rahatsızlık hissettiği konuların başında gelmektedir. Adli olaylardaki artış dikkatlerden kaçmadığı gibi suç çeşitlerinin giderek değişkenlik göstermesi üzerine ciddiyetle eğinilmesi gereken bir sorundur.

Kısa bir süre önce Ganalı Uthman için hazırlandığı iddia edilen yasa gücünde kararnamenin kapsamının çok geniş tutulduğunu ve bunun hükümet tarafından suistimale uğratılacağı uyarısında bulunmuştuk.

Ülkeyi yönettiği iddiasında bulunanların, artan adli olaylara ve değişen suç türlerine yönelik adımları atması gerekirken, çeşitli suçlara karıştıkları için ülkeden deport / sınır dışı edilen kişilerin sınır dışı kararlarını iptal etmesi ciddi şekilde kaygı vericidir.

Bakanlar Kurulu’nun son aldığı karar doğrultusunda Resmi Gazete’de 27 kişinin deport kararı iptal edilmiştir. Yani KKTC’ye girişlerine izin verilmiştir.

27 kişilik listeye bakıldığında, daha önce gasp suçundan yasaklı göçmen ilan edilen, hırsızlık, soygun gibi suçlara karışanlar olduğu kısa bir araştırmayla anlaşılmaktadır.

Hali hazırda adli olaylardaki tırmanış ülke insanını, hepimizi endişelendirirken, sözde hükümetin daha önce suça karışmış kişilerin sınır dışı kararını kaldırması doğru bir yaklaşım değildir.

Doğru bir yaklaşım olmadığı gibi, güvenlik ekiplerimizin personel eksikliğine rağmen suç ve suçlulara karşı yapmış olduğu çalışmaları da sıfırla çarpmaktadır.

Ülkeyi yönettiğini iddia eden bu hükümetin daha önce suça karışmış kişilere yönelik bu kararını yeniden gözden geçirmesi şarttır.”

Exit mobile version