Bugün Kıbrıs

Gerapetritis: “Kıbrıs konusunda müzakereler yeniden başlıyor, Türkiye’nin katılımı bekleniyor”

Bugün Kıbrıs

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin yeniden başlatılma çabalarının sürdüğünü ve tarafların diyalog masasına oturma konusunda anlaştığını belirtti. Gerapetritis, “Kıbrıs tarafının yaratıcı bir yaklaşımı var ve bu, Rum tarafının Türkiye’den beklediği bir tutum” dedi.

Sky Yunanistan’a verdiği röportajda, Brüksel’deki 27 Dışişleri Bakanları gayrı resmi toplantısında Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değinen Gerapetritis, toplantının olumlu bir atmosferde geçtiğini ve Avrupa-Türk, Yunan-Türk ilişkileri ile Kıbrıs meselesinin ana gündem maddeleri olduğunu ifade etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, egemenlik konularının hiçbir zaman tartışma masasında olmayacağını vurgularken, Atina’nın Türkiye’ye karşı tutarlı ve kararlı bir duruş sergilediğini ekledi. Gerapetritis ayrıca, Türkiye’nin “Mavi Vatan” pozisyonunun uluslararası hukuka göre yasadışı olduğunu belirterek, Ankara’nın bu konuda hemen geri adım atmasının beklenmediğini söyledi.

Exit mobile version