Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildi

ABD seçimlerine aylar kala flaş bir gelişme yaşandı. Demokrat Parti adayı ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek olan seçimlerdeki adaylığından çekildi.

Bugün Kıbrıs

ABD Başkanı Joe Biden, üç buçuk yıllık görev süresinin ardından, ikinci bir dönem için aday olmayacağını duyurdu. Başkan Biden, ulusa hitaben yazdığı mektupta, ülkenin ekonomik ve sosyal alanlarda kaydettiği büyük ilerlemeleri vurguladı.

“Bugün Amerika, dünyadaki en güçlü ekonomiye sahip,” diyen Biden, yaşlılar için reçeteli ilaç maliyetlerinin düşürülmesi, uygun fiyatlı sağlık hizmetlerinin genişletilmesi ve zehirli maddelere maruz kalan bir milyon gaziye bakım sağlanması gibi önemli başarıları sıraladı. Ayrıca, 30 yılın ardından ilk silah güvenliği yasasının geçirilmesi, Yüksek Mahkeme’ye ilk Afrikalı Amerikalı kadının atanması ve dünya tarihindeki en önemli iklim yasasının kabul edilmesi de Biden’ın başkanlığında gerçekleşen önemli adımlar arasında yer aldı.

Biden, bu başarıların Amerikalı halkın ortak çabaları sayesinde mümkün olduğunu belirterek, “Birlikte, yüzyılda bir görülen bir pandemiyi ve Büyük Buhran’dan bu yana yaşanan en kötü ekonomik krizi aştık,” dedi. “Demokrasimizi koruduk ve muhafaza ettik. Ve dünyadaki ittifaklarımızı canlandırdık ve güçlendirdik.”

Yeniden aday olmama kararını açıklarken, “Partim ve ülkemin çıkarları için kenara çekilmenin ve görev sürem boyunca yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmanın en iyisi olduğuna inanıyorum,” ifadelerini kullandı. Biden, detaylı açıklamasını bu hafta içinde ulusa hitaben yapacağı konuşmada paylaşacağını belirtti.

Başkan Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e teşekkür ederek, “Bu çalışmalarda olağanüstü bir ortak oldu,” dedi. Ayrıca, Amerikalı halkına duyduğu minnettarlığı dile getirerek, “Bana duyduğunuz inanç ve güven için yürekten minnettarım,” dedi.

Biden, mesajını, “Amerika birlikte hareket ettiğinde yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor,” sözleriyle sonlandırdı.

Başkan Biden’ın bu kararı, 2024 seçimlerinde Demokrat Parti’nin yeni bir aday arayışına girmesine neden olacak. Bu açıklama, Amerikan siyasetinde önemli bir dönüm noktasını işaret ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini bu açıklama ile duyurdu:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****