Donald Trump’a miting sırasında suikast girişimi

Bölge savcısı tetikçi olduğu iddia edilen kişi de dahil olmak üzere iki kişinin öldüğünü duyurdu. CNN, olayla ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığını yazdı. Eski başkan Trump'ın sağlık durumu iyi.

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’ın ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki mitinginde silah sesine benzer seslerinin duyulmasının ardından çekilen görüntülerde yaralandığı görüldü. The Washington Post’un aktardığına göre bölge savcısı, tetikçi dahil 2 kişinin olay yerinde öldüğünü açıkladı. CNN, olayla bağlantılı olduğu iddia edilen bir kişinin gözaltında olduğunu yazdı.

Gizli servis, olayın ardından Trump’ı sahneden indirdi. Eski ABD Başkanı daha sonra bir araca bindirildi. Trump’ın sahneden indirilirken yumruğunu kaldırdığı görüldü. Eski ABD Başkanı’nın kulağından yaralandığı bildirildi.

Görüntülerde Trump’ın yüzünü buruşturduğu ve elini kulağına götürdüğü, ardından da silah sesi olduğu anlaşılan keskin çatırtılar duyulunca eğildiği görülüyor.

Saldırı yaşandığında Trump, Kasım ayındaki seçimlerde önemli bir salıncak eyaleti olan Pennsylvania’nın Butler kentinde destekçilerine hitap ediyordu.

GİZLİ SERVİS: TRUMP GÜVENDE
ABD Gizli Servisi iletişim şefi Anthony Guglielmi, saldırının ardından Trump’ın güvende olduğunu açıkladı. Guglielmi, “13 Temmuz akşamı Pennsylvania’daki bir Trump mitinginde bir olay meydana gelmiştir. Gizli Servis koruyucu önlemler aldı ve eski Başkan güvende. Bu şu anda aktif bir Gizli Servis soruşturmasıdır ve daha fazla bilgi mevcut olduğunda açıklanacaktır” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Başkan Joe Biden ve başkan yardımcısı Kamala Harris’in saldırıyla ilgili ilk brifingi aldığı bildirildi.

Trump’ın kampanya sözcüsü: Trump iyi, ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor
Donald Trump’ın sözcüsü Steven Cheung eski başkanın “iyi olduğunu” söyledi. Cheung, “Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı hareket eden kolluk kuvvetlerine ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Kendisi iyi ve şu anda yerel bir sağlık kuruluşunda kontrol altında tutuluyor. Daha ayrıntılı bilgi verilecektir” dedi.

WASHINGTON POST: ŞÜPHELİ DAHİL İKİ KİŞİ ÖLDÜ
The Washington Post’un haberine göre; bölge savcısı, Trump mitinginde meydana gelen silahlı saldırıda şüpheli dahil iki kişinin öldüğünü doğruladı. Saldırının tetikçisi olduğu iddia edilen şahsın olay yerinden görüntüleri paylaşıldı.

Gelişmeler üzerine hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partili yetkililerden kınama mesajları geldi. Demokrat Partili Pennsylvania Valisi Josh Shapiro “Herhangi bir siyasi parti veya siyasi lideri hedef alan şiddet kabul edilemez” dedi.

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, hem eşinin hem de kendisinin Trump için dua ettiğini belirtirken “Tüm Amerikalıların bize katılması çağrısı yapıyorum” dedi.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili azınlık lideri Hakeem Jeffries de “Düşüncelerim ve dualarım eski Başkan Trump ile. Kolluk kuvvetlerinin kararlı müdahalesine müteşekkirim. Amerika bir demokrasidir. Herhangi bir siyasi şiddet asla kabul edilemez” mesajını paylaştı.

Senato’nun Demokrat Partili çoğunluk lideri Chuck Schumer “Pennsylvania’daki Trump mitinginde olanlardan dehşete kapıldığını” söyledi ve Trump’ın iyi olmasıyla rahatladığını belirtti. Schumer ayrıca “Siyasi şiddetin ülkemizde yeri yok” dedi.

Bu arada milyarder iş insanı Elon Musk da olayın hemen ardından “Trump’ı tamamen destekliyorum” dediği bir X paylaşımı yaptı.

T24

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****