Bugün Kıbrıs

Holguin Kıbrıs sorununa ilişkin raporunu Guterres’e sundu

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs’ta çözüm müzakerelerinin yeniden başlaması ihtimaline ilişkin raporu dün akşam BM Genel Sekreteri’ne kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin tarafından iletildi.

RIK’in New York’taki muhabirinin bildirdiğine göre, Holguin’in Antonio Guterres’e sunduğu rapor gizli olacak ve Güvenlik Konseyi üyelerine ya da iki toplum liderine verilmeyecek.

Diplomatik kaynaklara göre Genel Sekreter’in bundan sonra atacağı adımlara ilişkin niyetini yakın zamanda açıklaması beklenmiyor.

Yunan diplomatik kaynaklarına göre, herkes rapor metninin tarafsız olacağı ve müzakerelerin yeniden başlaması ihtimalini açık bırakacağı konusunda birleşiyor. Maria Angela Holguin’in görevine devam etmesi beklenirken, Guterres, Hristodulides ve Tatar arasında Eylül ayında BM Genel Kurulu çerçevesinde üçlü bir toplantı yapılması da ihtimal dışı bırakılmıyor.

Öte yandan bu sabah BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart, Antonio Guterres’in son iki raporunun içeriği hakkında Güvenlik Konseyi’ni bilgilendirecek.

Exit mobile version