Bugün Kıbrıs

Lefkoşa I 40’tan fazla kedi ve köpek ölü bulundu

Bugün Kıbrıs

Güneyde örgütlü Kıbrıs Yeşiller Partisi, Lefkoşa ilçesinin Katidata köyünde yaşanan ciddi hayvan zehirlenme vakalarını gündeme getirdi. 20 Haziran tarihinde meydana gelen bu trajik olay, bir köpeğin ölümüne ve bölgede düzenli olarak görülen yaklaşık 40 kedinin kaybolmasına yol açtı.

Güney basınında yer alan haberlerde zehirlenmelerin, köyün merkezi yolunda gerçekleştiği ve kedilere bakan bir gönüllü tarafından fark edildiği belirtildi. Bu durumun özellikle çocuklar, diğer hayvanlar ve kuşlar için büyük bir tehlike arz ederek daha geniş bir halk sağlığı riski oluşturduğu vurgulandı.

Kıbrıs Yeşiller Partisi’nin hayvan hakları grubu koordinatörü Anthi Mouzouri, bu suçun acilen ele alınması gerektiğini belirtti. Mouzouri, “Bu menfur eylemin faillerinin bir an önce tespit edilmesi gerekmektedir. Bilgi sahibi olan herkesin derhal Evrychou’daki yerel polis karakolu ile iletişime geçmesini rica ediyoruz. Hayvanlara karşı suç işleyenlerin cezasız kalması Kıbrıs toplumuna zarar veriyor. Bir emsal oluşturmak ve bu tür olaylara son vermek için bazı kişilerin adalet önüne çıkarılmasının zamanı gelmiştir. Hayvanlara karşı suç işleyenlerin cezasız kalması sona ermeli” dedi.

Exit mobile version