Bugün Kıbrıs

Girne planlama açısından yeni bir döneme geçiyor

Bugün Kıbrıs

Girne Belediye Meclisi, dün akşam gerçekleştirdiği meclis toplantısında aldığı önemli kararlarla şehir planlaması açısından yeni bir dönemin ilk adımlarını attı. Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul yaptığı açıklamada, Girne Çarşısı’nda belirli alanlarda yeni işletme izinlerinin sınırlandırılması ve mevcut bazı işletmelerin faaliyet süreleri ile ilgili kararlar alındığını bildirdi.

YENİ İZİNLERE SINIRLAMA
Şenkul, Belediye Meclisi’nin aldığı kararlara göre, Girne Çarşısı’nda, Ziya Rızkı ve Atatürk Caddeleri’nde mevcut off-licence işletmelerin haricinde yeni işletme izinleri verilmeyeceğini ve bu bölgelerde üst limit sayısı belirlenip sadece bu limitin altına düşülmesi durumunda yeni izinlere yer açılacağını kaydetti. Aynı sınırlamanın, Canbulat Caddesi’nde de cep telefonu ve aksesuar mağazaları için geçerli olacağını kaydeden Şenkul mevcut mağazalar haricinde bu alanda yeni işletme izinleri verilmeyecek ve üst limitin altına düşüldüğünde yeni izinler verileceğini belirtti.

BET OFİSLERİNE YÖNELİK KARARLAR
Girne Çarşısı’nda yeni bet ofis izni verilmeyeceğini dile getiren Şenkul, mevcut iki bet ofis ise en geç 9 Temmuz 2025 tarihine kadar belediyeden işletme izni alabileceğini ve bu tarihten itibaren çarşıda bet ofislerin faaliyet göstermeyeceğini söyledi. Şenkul bet ofislerin, yeni bir adrese taşınması durumunda işletme izninin yenileceğini ifade etti.

BAŞKAN ŞENKUL’DAN TEŞEKKÜR
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, alınan kararların oy birliğiyle kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İdarenin önerisini oy birliğiyle karara bağlayan Belediye Meclis üyelerimize kentim ve çarşımız adına teşekkür ediyorum” dedi. Şenkul, alınan bu kararların Girne’nin planlama açısından daha düzenli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Exit mobile version