Bugün Kıbrıs

Girne, Güzelyurt ve Lefke plajlarının temiz çıktığı açıklandı

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Girne, Güzelyurt ve Lefke bölgelerindeki plajlardan alınan numunelerin analiz sonuçlarının temiz olduğu açıklandı. Bakanlık, diğer bölgelerdeki plajların da kontrollerinin sürdüğünü ve analiz raporlarının ilerleyen günlerde paylaşılacağını duyurdu.

Bakanlık’tan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 27 Haziran 2024 tarihinde “KKTC Genelinde Deniz Suyu Kalitesinin İzlenmesi, Numune Alınması ve Analiz Edilmesi” konularında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, Temmuz ayı içerisinde KKTC genelinde toplam 83 plajdan Çevre Koruma Dairesi personelince alınan deniz suyu numunesinin, Devlet Laboratuvarında analiz edilmesinin sağlanması planlanmıştır.

Bu kapsamda, 2 Temmuz 2024 tarihinde Girne Bölgesindeki plajlardan ve 3 Temmuz 2024 tarihinde ise Güzelyurt-Lefke Bölgesindeki plajlardan alınan deniz suyu numunelerinin analizleri sonuçlanmış olup, numunelerin alındığı plajlarımız ve analiz sonuçlarına ait değerlendirmeler aşağıda listelenerek kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Söz konusu listeden görülebileceği gibi; standart limitler çerçevesinde incelenen parametrelere ait limit değerlerin aşılmamış olması nedeniyle, bahse konu plajlarımızın halk sağlığı bakımından yapılan değerlendirmelerinde halkın kullanımına uygun oldukları tespit edilmiştir.

Uygulanmakta olan plan çerçevesinde, analizleri sürmekte ve yeni yapılacak plajlarımıza ait değerlendirmeler ise, ilerleyen günlerde analiz sonuçlarının oluşmasını takiben ivedilikle halkımızla paylaşılmaya devam edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Exit mobile version