Bugün Kıbrıs

Rum malları davası: Alman kadın çantasında belgelerle yakalandı

Bugün Kıbrıs

49 yaşındaki Alman Eva Kounzel, bagajında Kıbrıslı Rumlara ait malların gasp edilmesine dair belgelerle birlikte tutuklandı. 27 Haziran’da mülkle ilgili polise yapılan şikayet üzerine hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı.

Güney basınında yer alan haberlere göre Polis Basın Sözcüsü Christos Andreou, “Havaalanında yapılan aramada, elinde bulunan ve soruşturmacılar tarafından değerlendirilen çok sayıda belge bulundu” dedi.

TERCÜMAN KRİZİ
Kendisini bir komisyoncu olarak tanıtan Alman kadın, kuzeydeki Kıbrıs Rum mülklerinin yasa dışı satışını reklam etti. Ancak tercüman bulunamaması nedeniyle, tutukluluk kararının verilmesi için Lefkoşa Bölge Adliyesi’ne çıkarılması üç saat gecikti. İki tarafın görüşmeleri sonucunda, şüphelinin polisin talep ettiği sekiz gün yerine dört gün gözaltında kalması konusunda anlaşmaya varıldı.

DÖRDÜNCÜ VAKA
Bu, güneydeki yetkililerin birkaç ay içinde araştırdığı dördüncü gasp vakası olarak kaydedildi. Daha önce, Kıbrıslı Türk avukat Akan Kürşat ve Türk-İsrailli işadamı Simon Aykut benzer suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Ayrıca, Alman Martin Josef Rikels hakkında Avrupa çapında ve uluslararası düzeyde tutuklama emri çıkarılmıştı.

Exit mobile version