Bugün Kıbrıs

EDON Gençlik Festivali tamamlandı: Aynı toprağın çocukları düşman olamaz

Sol Gençlik, bu yıl “Şarkılarımız ve mücadelelerimizle, Barış ve Adalet için” sloganıyla düzenlenen 36. EDON Kıbrıs Gençlik ve Öğrenci Festivali’ne katıldı.

EDON tarafından her yıl oluşturulan İki Toplumlu Uğrak Yeri’nde 3-4-5 Temmuz 2024 tarihlerinde festivale katılan ekipte Gençlik Sekreteri Raif Kanlıoğlu ile birlikte Komite Üye ve Temsilcileri Lema Gözay, Gökmen Elagöz, Melihat Haksız, Beste Su Özarın, Deniz Özarın yer aldı.

Kıbrıs’ın ilerici gençlik örgütü EDON’un düzenlediği festivalde İki Toplumlu Köşe’de yer alan diğer örgütler Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü ile birlikte Kıbrıslı Türk ilerici gençliği ile çeşitli temaslarda bulunan Sol Gençlik, elde edilen tartışma ortamında kaynaşma fırsatı yakalayarak Kıbrıs’ın kuzeyindeki ilerici gençlik hareketleri için umut tazeledi.

Festival kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ilerici gençlik örgütleriyle temaslarda bulunma fırsatı yakalayan Sol Gençlik, dış ilişkilerinde yeni kazanımlar elde etti.

EDON Yeniden Yakınlaşma Sekreteri Kallis Antounas tarafından festivalin birinci gününde Kıbrıslı Türk örgütlere düzenlenen bilgilendirme turunda EDON’un “80 Yıllık AON-EDON” tarihi ve kazanımlarıyla ilgili bilgi kazanırken, Kıbrıslı Türk ilerici gençliği temsilcileri EDON’un Kıbrıs’ın güneyinde liseden başlayarak her alanda var olmasını ve kitle sahibi olmasını sağlayan örgütlenme beceri ve başarıları öyküleriyle Kıbrıs’ın kuzeyindeki gençlerin örgütlülük bilinçlerini arttırmanın formüllerini yaratmak için ilham kazandı.

EDON Festivali’nin programı kapsamında Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençlerin birlikte izlediği, “Karpaz’dan Baf’a: Barışa Adımlar” isimli belgesel, yurdun yeniden birleştirme mücadelesinde gençlerin kararlılığını tazeledi. Gelenekselleşen Barış Duvarı’na mesajlarını yazan Kıbrıs’ın ilerici gençliği seslerini birleştirerek, yeniden birleşmiş bir Kıbrıs ve barış içerisindeki bir gelecek için hep birlikte mücadele kararlılıklarını bir kez daha vurguladı.

Çeşitli sanatçıların sahne aldığı EDON festivalinin son günü 5 Temmuz Cuma gecesinde İki Toplumlu müzik grubu, Let’s Sing Together Band şarkıcıları Niyal Öztürk ve Frederiki Tombazu ile müzisyenleri Marinos Yeorgiadis, Mehmet İzbul, Petros Papakonstantinu ve Kemal Alptürk’ün iki dilli performanslarına birlikte eşlik eden Kıbrıs’ın ilerici gençliği bir kez daha “Aynı toprağın çocukları düşman olamaz. Tek Vatan, Tek Halk” mesajını vurguladı.

Exit mobile version