KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş’ten sert tepki: “Vatandaştan çalınan paralar ne zaman geri ödenecek?”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, İstatistik Kurumu’nun hayat pahalılığı hesaplamalarındaki hatalar nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, kurumun halktan özür dilemesini ve çalınan paraların geri ödenmesini talep etti. Maviş, bu konuda hukuki adımlar atacaklarını da duyurdu.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, İstatistik Kurumu’nun hayat pahalılığı hesaplamalarındaki hatalar nedeniyle vatandaşların alım gücünden çalındığını belirterek, bu duruma sert tepki gösterdi. Maviş, İstatistik Kurumu’nun verilerinin gerçeği yansıtmadığını kabul ettiğini ve halktan özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yaptığı basın açıklamasında, İstatistik Kurumu’nun enflasyon hesaplamaları sırasında 829 madde çeşidinin 97’sinin bir yıl boyunca sabit tutulduğunu ve verilerin yanlış girildiğini kabul ettiğini belirtti. Bu durumun hayat pahalılığı oranlarının hatalı hesaplanmasına ve halkın alım gücünden çalınmasına yol açtığını ifade eden Maviş, bu hataların mecliste oy birliği ile kabul edildiğini hatırlattı.

Maviş, İstatistik Kurumu’nun verilerinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığına ilişkin araştırma komitesinin raporunun mecliste okunduğunu ve komitenin oy birliği ile onaylanan raporunda, hayat pahalılığı oranlarının hatalı hesaplandığının belirtildiğini vurguladı. KTÖS Genel Sekreteri, bu hatanın vatandaşlara ciddi zararlar verdiğini ve bu zararların telafi edilmesi gerektiğini dile getirdi.

“VATANDAŞTAN NE ZAMAN ÖZÜR DİLEYECEKSİNİZ?”
Burak Maviş, İstatistik Kurumu’na seslenerek, halktan ne zaman özür dileneceğini sordu. İstatistik Kurumu’nun hatayı kabul etmesinin ardından, vatandaşların kaybettikleri alım gücünün ne zaman geri ödeneceğini merak ettiklerini belirten Maviş, bu konuda acil adımlar atılması gerektiğini söyledi. Maviş, “Vatandaştan ne zaman özür dileyeceksiniz? Hayat pahalılığını yanlış hesaplayıp halkın alım gücünden çaldıklarınızı ne zaman geri ödeyeceksiniz?” diyerek sorular yöneltti.

“HUKUKÇULARIMIZ DAVA HAZIRLIĞINA BAŞLADI”
KTÖS Genel Sekreteri, İstatistik Kurumu’nun hataları kabul etmesinin ardından, sendika olarak hukuki adımlar atacaklarını duyurdu. Maviş, hukukçularının dava hazırlıklarına başladığını ve halkın alım gücünden çalınan paraların geri ödenmesi için yasal süreç başlatacaklarını açıkladı. “Bu coğrafyada istifa, özür ve geri ödeme ile ilgili kamuoyunu şaşırtmayacağınızı düşündüğümüz için hukukçularımız ‘çaldıklarınızı geri ödeme’ konusunda dava hazırlığına başlamıştır” diyerek, İstatistik Kurumu’na karşı yasal süreci başlattıklarını belirtti.

“İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”
Burak Maviş, İstatistik Kurumu’na yönelik eleştirilerini sürdüren açıklamasında, kurum yetkililerinin istifa etmeleri gerektiğini ifade etti. Maviş, “En önemlisi de artık ne zaman istifa edeceksiniz?” diyerek, hataların kabul edilmesinin ardından kurumun sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Maviş, İstatistik Kurumu’nun bu hataların telafisi için adımlar atması gerektiğini ve halkın güvenini yeniden kazanmak için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

“İSTATİSTİK KURUMU’NUN İTİBARI ZEDELENDİ”
KTÖS Genel Sekreteri, İstatistik Kurumu’nun hayat pahalılığı oranlarındaki hataların kurumun itibarını zedelediğini belirtti. Maviş, şubat ayında kamuoyu ile paylaştıkları görüşlerinde, İstatistik Kurumu’nun verilerinde siyaset eli şüphesinin derinleştiğini ve bu durumun kurumun güvenilirliğini sarstığını ifade ettiklerini hatırlattı. Maviş, bu şüphelerin doğru çıktığını ve İstatistik Kurumu’nun halktan özür dileyerek hatalarını telafi etmesi gerektiğini belirtti.

“ELİNİZİ HALKIN CEBİNDEN ÇEKİN”
Burak Maviş, açıklamasının sonunda İstatistik Kurumu’na seslenerek, halkın cebinden elini çekmesini ve yalanlarla halkın alım gücünü düşürmekten vazgeçmesini istedi. Maviş, İstatistik Kurumu’nun hatalarının bedelini halkın ödediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. “Elinizi halkın cebinden çekin. Yalanlarınızı da alın ve bir an önce gidin” diyerek, İstatistik Kurumu yetkililerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi