Bugün Kıbrıs

Kıbrıs’ın güneyi yasadışı istihdamla mücadele için yasaları sıkılaştırıyor

Bugün Kıbrıs

Güneyin Çalışma Bakanı Yannis Panayiotou, işverenlerin tüm işçilerin istihdam ayrıntılarını elektronik olarak kaydetmesini gerektiren yasa tasarısını duyurdu. Bu veriler, Çalışma Bakanlığı’nın ERGANI bilgi sisteminde saklanacak.

Yeni kurallar, her yasa dışı veya beyan edilmemiş çalışma için 1.000 Euro para cezasını içeriyor ve tekrarlanan suçlarda ceza artacak.

Başka bir yasa tasarısı, ana yüklenicileri hedef alıyor ve onları alt yüklenicilerinin yasa dışı işlerinden sorumlu tutuyor. Ayrıca, işçilerin denetimler sırasında tespit edilmekten kaçınmak için işyerlerini terk etme eğilimlerine de değiniyor. Bu durumların devam etmesi halinde daha sıkı önlemler uygulanacak.

KNEWS’in haberine göre Panayiotou, “Kontroller zaten artıyor ve bu yeni yasaların hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz” dedi. Hükümet, kurumlar arasındaki koordinasyonu güçlendirerek ve yabancı işçiler için çalışma izni başvurularını hızlandırarak yasadışı çalışmayla sistematik bir şekilde mücadele etmeyi hedefliyor.

Tasarı yakında Temsilciler Meclisi’ne sunulacak. Panayiotou, “Yasadışı ve kayıt dışı çalışma ülkemize birçok yönden zarar veriyor ve bununla mücadele etmek için güçlü önlemlere ihtiyacımız var” diye ekledi.

Exit mobile version