Bugün Kıbrıs

Güvenlik Konseyi Başkanı: “Kıbrıs’ta iki tarafın tutumu sertleşiyor”

Bugün Kıbrıs

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin, temasları sırasında iki tarafın uzlaşmacı bir çözüme ulaşmaktan uzak olduğunu tespit etti.

Bu durum, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Başkanı ve Rusya’nın Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzia tarafından New York’ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

CNA’in New York’taki muhabirinin sorusuna yanıt veren Güvenlik Konseyi Başkanı, “iki tarafın bazı planlarına ilişkin pozisyonlarının sertleştiğini” dile getirdi. Ayrıca, Genel Sekreter’in mutlak ayrıcalığı olan Maria Holguin’in görev süresinin uzatılması konusunun gündemde olduğunu belirtti.

Rusya’nın Daimi Temsilcisi Nebenzia, Kıbrıs meselesinde son fırsatın 2017 yılında Crans Montana’da kaçırılmasının üzücü olduğunu ve o tarihten bu yana Kıbrıs müzakerelerinde gözle görülür, somut bir ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

Güvenlik Konseyi Başkanı, Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın sahadaki gelişmeler ve sorunlarla ilgili düzenli brifinglerinden özel bir beklentisi olmadığını da ekledi.

Exit mobile version