Bugün Kıbrıs

Talat’tan uyarı: “Kıbrıslı Türkler için karanlık dönem başladı”

Bugün Kıbrıs

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununa dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Talat, son yıllarda izlenen politikaların Kıbrıslı Türkleri uluslararası arenada tecrit ettiğini ve Kıbrıs Türk halkını karanlık bir döneme sürüklediğini belirtti.

ABD’nin güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldırması ve adada üs benzeri oluşumlara gitme kararının ardından, Kıbrıs’taki mülkiyet sorununun yeniden gündeme geldiğine dikkat çeken Talat, “Böylesine yerle bir olmak bu kadar kısa sürede nasıl başarıldı, gelecekte özel inceleme konusu olacak” dedi.

Crans Montana görüşmelerinin ardından Türkiye’nin federasyon dışındaki çözüm yollarını tartışmaya açmasıyla başlayan süreçte, Kıbrıslı Türklerin dünya tarafından dikkate alınmaz hale geldiğini ifade eden Talat, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan müdahalelerin de çözüm karşıtı bir dönemi başlattığını vurguladı.

Talat, uluslararası hukukun bir parçası olarak kabul edilen Taşınmaz Mal Komisyonu Yasası’nın (TMK) bile artık tehlikede olduğunu belirterek, “TMK yasasının mülkiyet sorununu çözdüğü sanrısına kapılması son gelişmelerle bir hayale dönüşüyor” şeklinde konuştu.

BM Güvenlik Konseyi kararlarının önemine değinen Talat, Kıbrıslı Türklerin bu cendereden çıkmasının tek yolunun akılcı politikalara dönmek olduğunu söyledi. “Haklarımızı görüşerek, konuşarak savunacağız. Çözümün tarafı olduğumuzu yeniden kanıtlayacağız” diyen Talat, aksi halde Kıbrıslı Türklerin uluslararası alanda daha da yalnızlaşacağını ifade etti.

Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk liderliğinin ve Türkiye’nin izlediği politikaları yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Talat’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Exit mobile version