Bugün Kıbrıs

Borrell, Hizbullah tehditleri konusunda Kıbrıs ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti

Bugün Kıbrıs

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün güneyin Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos ile Hizbullah’ın Kıbrıs’a yönelik son tehditlerine ilişkin bir telefon görüşmesi yaptı. Güney basınında yer alan haberlere göre görüşmede Borell, Kıbrıs’la dayanışmasını dile getirerek Ortadoğu’da gerilimi azaltma çağrısında bulundu.

“Kıbrıs Dışişleri Bakanı ile Mavi Hat’ta artan gerilimler ve Orta Doğu’daki durumla ilgili kaygılarımı dile getirdim. Gerginliği azaltma çabalarını teşvik etme konusundaki güçlü kararlılığımızı paylaştık” diyen Borrell, X platformundaki bir gönderide şunları ekledi: “AB, Kıbrıs’la dayanışma içindedir. Bölgesel yayılmayı önlemek için çağrımı tekrarlıyorum.”

NE OLMUŞTU?
Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah Çarşamba günü televizyonda yayınlanan bir konuşmasında Kıbrıs’ı ilk kez tehdit ederek Kıbrıs hükümetine İsrail ile askeri işbirliği yapmaması çağrısında bulunmuştu.

Nasrallah, “Kıbrıs hükümeti, İsrailli düşmanın Lübnan’ı hedef alması için Kıbrıs havalimanlarını ve üslerini açmanın, Kıbrıs hükümetinin savaşın bir parçası haline geldiği ve direnişin (Hizbullah) bununla savaşın bir parçası olarak ilgileneceği anlamına geldiği konusunda uyarılmalıdır” demişti.

Exit mobile version