Bugün Kıbrıs

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde devam ediyor

Hava bugün de mevsim normallerinin 3 ile 5 derece üzerinde seyredecek. Bölgedeki alçak basınç sistemi ile sıcak ve nispeten nemli hava kütlesini etkisini sürdürecek. Sıcaklığın sahillere 30, iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak. Meteoroloji Dairesi’ne göre, havanın bugün de açık ve az bulutlu geçmesi rüzgarın ise, güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Sabah saatlerinde yer yer sisli hava yerini açık ve az bulutlu havaya bırakacak. Ultraviyole radyasyonu yine “yüksek” seviyede olacak. Güneşten etkilenmemek için saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş altında kalacakların gerekli tedbirleri alması önemli tavsiye edildi. Orman yangını olasılığı riski de “çok yüksek” seviyede.

Bugün bölgelerde beklenen  hava sıcaklıkları şöyle:

Dün bölgelerde ölçülen en yüksek hava sıcaklıkları ise Lefkoşa’da 40, Güzelyurt’ta 34, Girne’de 33, Ercan’da 40, Gazimağusa’da 35, Yenierenköy’de 35, İskele’de 35, Lapta’da 30, Esentepe’de 31, Çamlıbel’de 32, Geçitkale’de 38, Beyarmudu’da 34, Lefke’de 33, Akdeniz’de 32, Alevkaya’da 35, Boğaz’da 33 ve Mehmetçik’te 34 derece olarak gerçekleşti.

Exit mobile version