Bugün Kıbrıs

Sıcak ve tozlu hava etkisi altındayız

Bugün Kıbrıs

Meteoroloji Dairesi’nin haftalık tahmin raporuna göre, bölgemiz hava sıcaklığı ve hava kirliliği bakımından tehdit altında. Daire, sağlık ve orman yangınları açısından tehlikeli bir hafta olacağını belirtti. Dikkatli olunması gereken bu dönemde, alınacak önlemlerle sağlığımızı korumak ve olası yangınlara karşı tedbirli olmak büyük önem taşıyor.

Bölgemiz, alçak basınç sistemi ile sıcak ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altındadır. Meteoroloji Dairesi’nden alınan bilgilere göre, bugün hava açık ve az bulutlu geçecek. Ancak, mevsim normallerinin 8 ile 10 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar dikkat çekiyor.

15-21 Haziran tarihleri arasında beklenen en yüksek hava sıcaklıkları genellikle iç kesimlerde 38-41°C ve sahillerde 33-36°C dolaylarında seyredecek. Rüzgar, genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette, Cumartesi günü ise yer yer kuvvetli olarak esecek.

GÜNEŞ VE TOZA KARŞI UYARI
Meteoroloji Dairesi, bölge aşırı sıcak hava dalgasının etkisi altında olduğundan gerekli önlemlerin alınması gerektiği konusunda uyardı. Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerreciklerinin neden olduğu hava kirliliği sebebiyle ise özellikle solunum yolu rahatsızlıkları olan vatandaşların dikkatli olmaları öneren Daire, Orman yangını olasılığının da ise çok yüksek olduğunun altını çizdi. Meteoroloji Dairesi, yurttaşlara orman yangınları konusunda duyarlı olmalarını ve yangın çıkma olasılığına karşı dikkatli davranmaları gerektiğini de hatırlattı.

Dairenin haftalık raporunda ayrıca, ultraviyole radyasyon seviyesinin de çok yüksek olduğu belirtilerek, güneş ışınlarının en dik geldiği saatlerde dışarıda bulunacak olanların koruyucu önlemler alması önemle tavsiye edildi.

Exit mobile version