Bugün Kıbrıs

SAVAŞ DEĞİL, DEPREM! I İsias davasında otel sahibi Ahmet Bozkurt’un ‘kefen masallarına’ tepki yağdı

Bugün Kıbrıs

“KATİL DEĞİLİM, OTEL SAHİBİYİM”
İsias Otel davasının üçüncü duruşmasında sanıklardan Ahmet Bozkurt, depremde çöken otelle ilgili suçlamaları reddederek kendini savundu. Bozkurt, otelinin inşasında masraftan kaçınmadığını ve projeyi 13 katın yükünü taşıyacak şekilde hazırlattığını iddia etti. Ancak, Bozkurt’un “Ben katil değilim, otel sahibiyim” açıklaması büyük tepki topladı.

“KEFENİMİ BOYNUMA TAKTIM”
Bozkurt, savunmasında Kıbrıs Savaşı’na katılmasını ve vatanseverliğini öne çıkararak, kaçma ihtimalinin olmadığını belirtti. Ancak, bu açıklamalar, davayla ilgisiz ve dikkat dağıtıcı bulundu. Bozkurt’un, “Kefenimi boynuma takarak savaşa gittim” şeklindeki ifadeleri, mağdurların acısını küçümseyen bir çıkış olarak değerlendirildi. Oğul Mehmet Fatih Bozkurt ise yetkili olduğu yönündeki iddiaları reddetti, tahliyesini istedi.

“MAHKEMEYE BASKI YAPILIYOR”
Sanıkların avukatı Ömer Uğur, duruşmada adaletin adil yargılanma ile sağlanacağını vurguladı. Taraflara yönelik hakaret içerikli söylemlere tepki gösteren Uğur, “Siyasetin örgütlenerek mahkemeler üzerinde baskı kurulmasını istemiyoruz” dedi. Uğur, mahkemelere saygı duyulması gerektiğini belirterek, adil yargılama hakkının altını çizdi. Dava 22 Ekim’e ertelendi.

Exit mobile version