SEFANIN SONU GELDİ I ‘En milliyetçiler’, ‘en anavatancılar’, ‘en dindarlar’ sahtecilikten tutuklanıyor…

Yıllarca meslektaşlarını Türkiyeli yetkililere şikayet etti, kimini ‘vatan haini’, kimini ‘Rumcu’ ilan etti, UBP’nin ve AKP’nin gözdesiydi, TRT Kıbrıs Temsilcisi yapılmıştı: Gazeteci Sefa Karahasan, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nden aldığı doktora diplomasının sahte olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Doktora tezini mali polise sunamayan Karahasan, TRT temsilciliğinden çıkarıldı.

Bugün Kıbrıs

EVRAKTA SAHTECİLİK
MHP Mersin milletvekili Levent Uysal ve eşi Ece Uysal’ın kurduğu Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden alınan sahte diploma ile haksız kazanç sağlayan Karahasan’ın, Akdeniz Karpaz Üniversitesinden aldığı yüksek lisans diploması da inceleniyor. Soruşturmanın başka üniversitelere de sıçradığı belirtiliyor.

OKTAY VE ÇAVUŞOĞLU
Bu sabah Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarılacak olan Karahasan, dönemin dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yakınlığıyla biliniyordu. Karahasan, Fuat Oktay döneminde ise TRT temsilciliğine atanmıştı. Karahasan’ın 18 Nisan’da kurumla ilişkisinin kesilmesi için merkeze yazı yazıldığı öğrenildi. Karahasan TRT’nin kurumsal web sayfasından da çıkarıldı.

SİYASİ BASKI YAPILIYOR
Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre, üniversitenin mütevelli heyetinde yer alan Karahasan ile ilgili, üniversitenin cezaevinde tutuklu genel sekreteri Serdal Gündüz’ün başka iddiaları da var. Türkiyeli bazı üst düzey isimler ise Karahasan’ın serbest bırakılması için devreye girdi ancak çabaları karşılıksız kaldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi