Bugün Kıbrıs

BM: Kıbrıs’ta tekrar birleşme ya şimdi, ya asla

Νεοεκλεγείς Πρόεδρος – Ηγέτης τουρκοκυπριακής κοινότητας Οικία Ειδικού Αντιπροσώπου Ηνωμένων Εθνών, Λευκωσία, Κύπρος Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ερσίν Τατάρ, στην παρουσία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ. // Newly elected President – Leader of the Turkish Cypriot community Residence of the UN Special Representative, Lefkosia, Cyprus The newly elected President of the Republic, Mr Nikos Christodoulides, at a meeting with the leader of the Turkish Cypriot community, Mr Ersin Tatar, in the presence of the Special Representative of the UN Secretary General in Cyprus, Mr Colin Stewart.

BM Barış Gücü’nün Kıbrıs’a gelmesinin 60. yılı vesilesiyle cumartesi günü adanın iki tarafından da sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelen Stewart, adada on yıllardır devam eden anlaşmazlığın sonlandırılması için pencerenin kapanmak üzere olduğunu söyledi.

Stewart, “Ne kadar küçük olursa olsun elimize geçen fırsatları değerlendirmek zorundayız. Elimize başka bir fırsat geçecek mi bilmiyoruz” dedi.

Sivil toplum temsilcilerine “Ne kadar yoğun çalıştığınızı ve ne kadar yorgun olduğunuzu biliyorum. Ancak ya şimdi ya asla denilecek ana geldik” diyen Stewart, “Tüm enerjinizi bir çözüm için harcamanın zamanı geldi” dedi.

Foto: Arşiv

Exit mobile version