AKEL, Avrupa Parlamentosu seçimleri için adaylarını belirledi

9 Haziran 2024'te yapılacak seçimler için partinin aday listesi açıklandı. Kıbrıslı Türk Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek yeniden aday gösterildi.

Bugün Kıbrıs

AKEL Merkez Komitesi, 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu seçimleri için Kıbrıs’ı temsilen yarışacak altı milletvekili adayını belirledi. AKEL, Avrupa’nın her ölçekteki meselelerine dair çözümler sunmayı ve Kıbrıslılar ile Avrupa halkları için gerekli olan vizyonlarla, değerlerle ve politikalarla mücadele edecek bir ekip ile seçime katılacağını duyurdu.

AKEL’in aday listesi, hem partinin siyasi kadrolarından hem de Kıbrıs’ın sosyal ve siyasi yaşamına katkı sağlamış, halkın sorunları hakkında bilgi ve tecrübe sahibi şahsiyetlerden oluşuyor.

Listede, üç kadın ve üç erkek yer alıyor. Ayrıca, AKEL’in seçimlerde Kıbrıslı Türk bir adayı da listesinde bulundurarak 2019’da başlattığı tarihi adımı devam ettirdiği belirtildi. Parti, bu hareketiyle tüm Kıbrıslıların partisi olduğunu ve adanın yeniden yakınlaşması ve birleşmesi için öncü siyasi güç olmaya devam ettiğini vurguladı.

2024 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde AKEL adına yarışacak adaylar şu şekilde sıralanıyor:

1. Stavri Kalopsidiotu (43) – Hukukçu ve uluslararası ilişkiler uzmanı, AKEL İnsan Hakları Bürosu Sorumlusu
2. Andros Karayannis (50) – İngilizce ve Almanca filologu, Derinya Belediye Başkanı
3. Niyazi Kızılyürek (64) – Akademisyen, mevcut Avrupa Parlamentosu Üyesi
4. Melani Stelyu (47) – Tiyatro sanatçısı, televizyon yapımcısı ve sunucu
5. Anna Theologu (38) – Ekonomist, eski milletvekili
6. Yorgos Yeorgiu (60) – Filolog, mevcut Avrupa Parlamentosu Üyesi

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi