İzzet İzcan: “Vicdani ret temel bir insan hakkıdır”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Mustafa Hürben’i vicdani ret hakkı talep etti diye hapse gönderecek devletin, "çağdışı kalmış ceberrut bir anlayışta" olduğu vurgusu yaptı.

Bugün Kıbrıs

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, vicdani reddin temel bir insan hakkı olduğunu, insanları yargılayarak hapse göndermekle sorunun çözülemeyeceğini belirtti.

Mustafa Hürben isimli yurttaşın, vicdani reddini açıkladığı için Askeri Mahkemede yargılanmasının çağdışı bir anlayışın ürünü olduğunu dile getiren İzzet İzcan, bu konuda gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını engelleyen UBP-DP-YDP hükümetinin yaşanacak olanlardan sorumlu olacağını belirtti.

Mecliste gerçekleşen oylamada vicdani reddin yasallaşmasını engelleyen UBP-DP-YDP hükümet ortakları, bunu “Ülkede ateşkes koşulları var” gerekçesine dayandırarak “Çağdışı bir anlayışı savunmuşlardır” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Para karşılığı bedelli askerlik adı altında birtakım kesimler askerlikten muaf tutulurken, ülkede ateşkes koşulları yok mudur?” diye sordu.

“Mustafa Hürben’i vicdani ret hakkı talep etti diye hapse gönderecek devlet, çağdışı kalmış ceberrut bir anlayıştadır” diyen İzzet İzcan, BKP’nin Mustafa Hürben ve vicdani ret hakkını savunmaya devam edeceğini vurguladı.

Birleşik Kıbrıs Partisi Basın Bürosu

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi