Bugün Kıbrıs

İngiltere İçişleri Bakanı karısının içkisine tecavüz ilacı kattığı şakası için özür diledi

İngiltere İçişleri Bakanı Cleverly’nin bu şakası ülkede giderek artan içki tüketimine karşı yasaları güçlendirme sözü verdiği güne denk geldi.

İngiliz tabloid gazetesi Sunday Mirror’da yer alan habere göre Cleverly, bu ayın başlarında Downing Street’te düzenlenen bir resepsiyona katılan kadın konuklara bu şakayı yaptı.

Gazeteye göre, Başbakan Rishi Sunak’ın Muhafazakar hükümetinin önemli bakanlarından Cleverly, karısına göndermede bulunarak, “her gece içkisine biraz Rohypnol eklemenin sadece birazcıksa gerçekten yasadışı olmadığını” söyledi.

İngiliz bakanın, bunun dışında uzun bir evliliğin sırrı olarak, eşinizin “dışarıda daha iyi erkekler olduğunu asla fark edemeyeceği şekilde her zaman hafifçe uyuşturulmuş biri olmasını sağlamaktır” dediği aktarıldı.

Mirror’da yer alan habere göre Cleverly’nin bu şakası ülkede giderek artan içki tüketimine karşı yasaları güçlendirme sözü verdiği güne denk geldi.

BAKAN ÖZÜR AÇIKLAMASINDA NE DEDİ?
Cleverly’nin makamından basına yapılan yazılı açıklamada bakanın sözlerinin basit bir şakadan öteye geçmediği belirtilerek, “Her zaman özel bir konuşma olarak anlaşılan bu görüşmede, içki bağımlılığıyla mücadele eden İçişleri Bakanı James, açıkça ironik bir şaka yapmak istemiştir ve bunun için özür dilemektedir.”

Söz konusu yorumlar kadın hakları grupları arasında tartışmalara yol açmış ve istifa çağrılarına neden olmuştu.

MUHALEFET İSTİFASINI İSTİYOR
Muhalefetteki İşçi Partili siyasetçi ve Gölge İçişleri Bakanı Yvette Cooper X’te şunları yazdı: “Spiking ciddi ve yıkıcı bir suçtur.

“Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadeleden sorumlu İçişleri Bakanı’nın bu tür şakalar yapmasının doğru olduğunu düşünmesi gerçekten inanılmaz. Kurbanlar bu iğrenç suçu ciddiye alacağına nasıl güvenebilir?”

Bir kadın savunma grubu olan Fawcett Society ise yorumları “mide bulandırıcı” olarak nitelendirdi.

KADIN ÖRGÜTLERİ BAKANA TEPKİ GÖSTERMEKTE GECİKMEDİ
Bakanın istifasını isteyen Fawcett Society İcra Kurulu Başkanı Jemima Olchawski ise konuyla ilgili şunları söyledi:
“Kadınların kendilerini güvende hissetmemelerine şaşmamalı. Kadın düşmanlığının gelişmesine izin verilen bahanenin ‘şaka’ olduğunu biliyoruz. Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti ciddi bir şekilde ele alacağına nasıl güvenebiliriz? Milletvekillerimizden bundan daha iyisini hak ediyoruz ve Cleverly istifa etmeli.”

İngiltere’de aile içi şiddetle mücadele etmeyi amaçlayan sivil toplum kuruluşu “Women’s Aid” açıklamasında ise şu görüşlere yer verildi:
“Siyasi liderlerin kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti ve bunun temelinde yatan kadın düşmanlığını sona erdirmek için harekete geçmelerine güveniyoruz. Şiddetten kurtulanların bakanların konuyu ciddiye aldığını ve pek çok kadının karşı karşıya kaldığı gerçeği küçümsemediğini görmesi hayati önem taşıyor.”

Exit mobile version