Derya: “Cesaret edip polis gönder”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya, tarikat yurtlarına dikkat çektiği Meclis konuşmasında, “Eğer yasalara aykırı bir faaliyet varsa, polisi göndereceksin oraya” dedi.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya dün Meclis’te yaptığı konuşmada, gazetemizin gündeme taşıdığı ülkenin dört bir yanına yayılan tarikat yurtları konusuna değinerek, “Nazım Bey ‘arkadaşlarımızı gönderdik’ diyor, yasalara aykırı bir faaliyet varsa cesaret edip polisi göndereceksin oraya. Mağusa’da, İskele’de Alsancak’ta, Girne ve Lefke’de faaliyet gösterecekler! Arkalarında kim var bunların da korkarsınız? Kim var! Talimatı verecek olan bakan değil mi?” diye konuştu.

Derya’nın konuşmasının konu ile ilgili kısmı şöyle:

“59 milyon Euro Taş Yapıya veriliyor, AKSA’ya bir sürü kaynak aktarılıyor. Yaşlı bakım evin yok, 0-3 yaş çocuklar için kreşin yok, 3-6 yaş arası çocuklar için okul öncesi eğitim verecek düzgün bir okul hizmeti yok, olanı da artıramıyorsun. Ne oluyor ama, tarikatlar geliyor! Nazım Bey’in “Sabah arkadaşlarımızı gönderdik da işte bir baktılar…” Kaçıncıdır bu haberler çıkıyor. İki gündür Bugün Kıbrıs gazetesi bu ülkede yasalara aykırı bir şekilde kurulan bir derneğin açmış olduğu ve çocukları orada barındıran tarikat yapılanmasının haberini yapıyor. Arkadaşlarımızı gönderdik diyor Eğitim Bakanı. Personelini göndermeyeceksin. Yasalara aykırı bir faaliyet varsa cesaret edip polisi göndereceksin oraya. Önüne gelen eğer bu şekilde dini eğitim verecek kurum açacak olursa… Daha geçen gün Hristiyan öğrenciler ayin yapıyorlar diye polis baskın yaptı. Doğru yaptı. Dini faaliyetler devlet denetiminde olmalı. Ama sen siyah öğrencilerin Pazar günleri iki halaluya okur diye gidip ensesine ilk günden bastırıyorsun, burada Süleymancılarmış, Nurcularmış neyse artık isimleri bunların istedikleri gibi Mağusa’da, İskele’de Alsancak’ta Girne de faaliyet gösterecekler arkalarında kim var bunların da korkarsınız. Kim var! Talimatı verecek olan Bakan değil mi?”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi