Bugün Kıbrıs

Yunanistan’dan Pile’deki olaylarla ilgili açıklama: “Şiddetle kınıyoruz”

Bugün Kıbrıs

Pile’de yaşanan olayları Yunanistan haber kanalları ilk haber olarak verirken gelişmeler Yunan basınında geniş yer aldı.

Yunanistan basınında çıkan haberlere göre “BM Barış Gücü (UNFICYP) mensuplarına yönelik kabul edilemez saldırılarını şiddetle kınıyoruz” diyen Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “Uluslararası kuruluşlar ve hükümetler nezdinde gerekli girişimleri yapacaktır” mesajı verdi.

Öte yandan Hristodulidis’in, Yunan hükümetinin yanı sıra, AB Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, AB kurumları ve Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinin büyükelçilikleriyle sürekli temas halinde olduğu belirtildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunlar vurgulandı:
“Kıbrıslı Türklerin bugün Pila’daki ara (tampon) bölgede yapılan yetkisiz yol yapımı çalışmalarını engellemeye çalışan BM Barış Gücü (UNFICYP) mensuplarına yönelik kabul edilemez saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Tampon bölge içinde oldu bitti eylemler, statükonun açıkça ihlal edilmesidir. BM Barış Gücü’ne saldırılması ise uluslararası hukuk kurallarına aldırmama anlamına gelmektedir.”

Bakanlık “gerginliği tırmandıracak her türlü faaliyetlerden kaçınılmalıdır” çağrısı da yaptı ve benzer eylemlerin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakereleri canlandırma uğraşlarına katkı yapmadığı savunuldu.

Exit mobile version