Bugün Kıbrıs

Cem Gürdeniz: “Neden KKTC’de büyük bir limanımız ve tersanemiz yok?”

Bugün Kıbrıs

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son seçimin ardından bahsetmediği ‘Mavi Vatan’ doktrinin isim babası ve teorisyeni emekli tümamiral Cem Gürdeniz, “Neden Doğu Akdeniz havzasında tek tersanemiz yok? Neden KKTC’de büyük bir limanımız ve tersanemiz yok? Bu sorular cevapsız kaldığı sürece başkalarının iltifatları bizi mutlu etmeye devam edecektir” dedi.

Gürdeniz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Merkezi İsviçre’de bulunan çok uluslu MSC Deniz Nakliyat Firması Dünyanın en büyük konteyner gemisine jest olarak Türkiye adını vermesini takdirle karşıladı. Türkiye medyasının bu habere çok mutlu olduğuna değinen Gürdeniz, “asıl marifet gemiye isim verilmesini alkışlamak değil asıl marifet neden böyle bir gemiye biz sahip değiliz? Sorusunu sormak” yorumunu yaptı.

Gürdeniz, “Neden yüklerimizin sadece yüzde 18’ini Türk bayraklı gemilerle taşıyoruz? Neden Türk armatörler Türk bayrağından kaçıyor? Neden yolcu gemilerimiz yok? Neden limanlarımızın çoğunluğu kabotajı yok sayarak yabancılara satıldı? Neden Doğu Akdeniz havzasında tek tersanemiz yok? Neden KKTC’de büyük bir limanımız ve tersanemiz yok? Bu sorular cevapsız kaldığı sürece başkalarının iltifatları bizi mutlu etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Gürdeniz’in paylaşımı şöyle:

Exit mobile version