Bugün Kıbrıs

Ankara’da olduğu sırada görevden alınan Öztürkler: “Gerçek makam, halkın gönlündedir”

Bugün Kıbrıs

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, resmi görev için yurtdışındayken bakanlık görevinden alındı. Öztürkler, sosyal medya hesabı üzerinden geniş kapsamlı bir açıklamada bulundu.

Babasının “İnsan önce vatanını, halkını sevmeli, devletine sahip çıkmalı, dürüstlükten ve doğru yoldan ayrılmamalı” dediğini belirten Öztürkler, görev süresince her zaman halkının yanında olduğunu ve hiçbir zaman bireysel çıkarlarına yer vermediğini vurguladı. Öztürkler, toplumun hassasiyet gösterdiği konulara öncelik verdiğini ifade etti.

Öztürkler, halkın kendilerini sadece makamlar için değil, hizmet etmek amacıyla seçtiğini belirtti. “En büyük güç, halkın gönlündeki gerçek makamda yer almaktır” diyen eski bakan, görev süresi boyunca toplumun hassasiyetlerini ön planda tuttuğunu ve ülkesini bireysel kazanımlardan ziyade toplumsal kazanımlarla ileriye taşıma gayesiyle çalıştığını vurguladı. Öztürkler, halkına olan bağlılığının ve prensiplerinin her daim kendisine yol gösterdiğini belirtti.

Öztürkler, görev süresi boyunca birçok yasal ve stratejik projenin altına imza attıklarını belirtti. Özellikle e-vize otomasyon sisteminin tamamlanması, Kırsal Kesim arsalarının altyapı hizmetlerine rekor düzeyde ulaşılması ve gençlerin konut sahibi olmaları için ayrılan fon gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Ülkenin güvenliği konusunda da önemli adımlar attıklarını belirten Öztürkler, son ziyaretleri esnasında Anavatan Türkiye ile düzensiz göçle mücadele konusunda ciddi girişimlerde bulunduklarını kaydetti. Bu bağlamda “Düzensiz Göçle Mücadele Merkezi”nin kurulması konusundaki çalışmaların devamlılığının önemine vurgu yaptı.

Öztürkler, görevi süresince sivil toplum örgütleri, sendikalar ve muhalefetle ortak zeminde buluşmaya çalıştığını da dile getirdi. Açıklamasının sonunda Anavatan Türkiye’ye ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Exit mobile version