Turizm Bakanlığı Müsteşarı Aktunç, Girne Antik Limanı restorasyon projesi ile ilgili açıklama yaptı

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Girne Antik Limanı restorasyon projesinde başından itibaren çeşitli hatalar ve eksiklikler yaşandığını kabul etti, bu hataların ve eksikliklerin düzeltilmesi için ek bütçe çıkarıldığını belirtti.

Bugün Kıbrıs

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Girne Antik Limanı restorasyon projesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Aktunç, projeyi eleştirenlerin artan sayısını ve hataların tamamen Turizm Bakanlığı’na atılmasının haksızlık olduğunu belirtti.

Aktunç, konuya dair “ilgili ilgisiz, bilgili bilgisiz, herkes bişeyler yazıyor, bişeyler söylüyor” dedi ve suçlamanın en kolay iş olduğu ülkemizde, yapılan işin ne kadar zor olduğu, ne kadar hassas olduğunun dikkate alınmadığını belirtti. Aktunç, “Unutulmaması gerek ki, burası yıllarca kangren haline gelmiş bir alan olmakla birlikte, kimin merhem olmaya kimin neşteri vurmaya ve sorunu çözmeye niyet ettiği bellidir” dedi.

Aktunç, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı olarak, kendisinin ve Bakanlığının Girne Antik Limanı restorasyon projesinde birçok beklenmeyen, düşünülmeyen, öngörülmeyen sorunlarla karşılaştığını belirtti. Aktunç, projenin başından itibaren çeşitli hatalar ve eksiklikler yaşandığını kabul etti ve bu hataların ve eksikliklerin düzeltilmesi için ek bütçe çıkarıldığını belirtti.

Girne Belediyesi’nin bu projede en büyük paydaş olduğunu belirten Aktunç, belediyenin hazırladığı altyapı projesinde de birçok hatalar olduğunu belirtti ve bu hataların, zaman ve maliyet kaybına neden olduğunu belirtti. Aktunç, bu hataların, Turizm Bakanlığı’na yönelik eleştirilere yanıt olarak açıklanmasını gerektiğini belirtti.

Aktunç, projenin zor ve riskli bir bölgede gerçekleştiğini ve hataların kaçınılmaz olduğunu belirtti, ancak birbirine çelme takmak veya aşağıya çekmek yerine bu hataların birlikte çözülmesi gerektiğini söyledi.

Aktunç, Girne Belediyesi’nin Bakanlık için çok değerli olduğunu belirtti ve belediyenin çalışmalarının ve belediye başkanlarının çok önemli olduğunu belirtti. Aktunç, “Herkes yetki ve sorumluluklarının bilincinde olup, önce onları yapacak. Populizm ile olmaz bazı şeyler.” dedi. Aktunç, bundan sonra da, Girne Belediyesi ile birlikte Girne’ye gerekli hizmeti vermeye devam edeceklerini belirtti.

Aktunç, bu süreçte en büyük zararı çeken esnafa da ellerinden gelen desteği yapacaklarını belirtti ve halka, zor günlerden geçtiklerini ve ekonomik olarak ayakta kalmalarını sağlayacak tek sektöre sahip çıkmalarını rica etti. Aktunç, “İş yapan ile yapmayanı ayıralım.” dedi ve bundan sonra da, bazı kurumlar gibi daha çok bilgilendirme yapacaklarını belirtti. Aktunç, “Doğruları en yetkili yerlerden öğrenmek hakkınızdır.” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi