Bugün Kıbrıs

EGE VE DOĞU AKDENİZ’DE YENİ SAYFA

YÜKSEK DÜZEYLİ İŞBİRLİĞİ
Liderlerin başkanlığındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı bu yıl içerisinde Selanik’te yapılacak. Dışişleri bakanları öncülüğünde güven artırıcı önlemler, enerji, ekonomi, turizm, ticaret, ulaşım ve iç güvenlik ile jeopolitik konular ve deniz yetki alanları, Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve kıta sahanlığı gibi konular ele alınacak.

MİÇOTAKİS İYİMSER
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis görüşmenin ardından “Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığına inanıyorum. Türkiye’nin AB ile yakınlaşması hepimizin çıkarınadır. Bu yeniden yakınlaşma hem Türkiye’nin hem Yunanistan’ın hem de Kıbrıs’ın yararına olur. Türkiye’nin Avrupa kuralları çerçevesinde oyun kurması önemli” yorumunu yaptı.

ERDOĞAN KARARLI
Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, “Yunanistan ve Kuzey Kıbrıs’a yönelik bu F-16’ların gelmesiyle ilgili Sayın Miçotakis ile görüştük. Bizim hedefimiz düşmanları değil, dostları artırmak. Bugünkü görüşmede bu dostluğu nasıl perçinleyeceğiz, onun görüşmesini yaptık. Asla F-16’ların bu istikamette kullanılması söz konusu olamaz” dedi.

Exit mobile version