Bugün Kıbrıs

Güneydeki benzinciler sınır geçişlerini tıkadı

HABER MERKEZİ

Güneydeki benzin istasyonu sahipleri, kuzeyden yakıt tedariki ve bu yakıtların güneyde satılmasını protesto etmek için eylem yapıyor. Metehan Sınır Kapısı’nı benzin tankerleri ile tıkayan eylemciler, hükümeti bu konuda çözüm üretmeye çağırdı. Bu uygulamanın, kendi işletmelerinin sürdürülebilirliğini ciddi şekilde tehlikeye attığını belirten benzinciler, Kıbrıs genelindeki tüm benzinci sahiplerinin katıldığı bir protestoya öncülük ediyor.

Eylemciler, Metehan’daki sembolik eylemin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na doğru hareket ederek Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristoudilis’e bir mektup sunacak.

Eylemciler güneydeki basına yaptığı açıklamada, satışların yüzde 30-40 oranında azaldığını belirterek sorunun boyutunu vurguladı.

Benzinciler ve Ticaret Bakanlığı arasında daha önce yapılan görüşmelerde, Gümrük Dairesi’nin sınır kapılarında daha sıkı kontroller yapma kararıyla sonuçlanmıştı.

Konuyla ilgili olarak yetkili olan Bakan Giorgos Papastasiou, Kuzey Kıbrıs’tan akaryakıt taşıyan bir tanker tespit edildiğinde, şirketin veya bayinin adının açıklanacağını ve tüketicilerin bilgilendirileceğini belirtti. Bunun ardından petrol ürünleri kaçakçılığı yapan şirketler veya kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını belirtti. Ancak Maliye Bakanı Makis Keravnos, basına yaptığı açıklamada, yakalananların isimlerinin değil, şirketlerin kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

TRAFİK DÜZENLEMESİ

Bugünkü protesto sebebiyle polis, eylem saatlerinde (saat 11:00) Metehan Sınır Kapısında giden yolların trafiğe kapalı olacağını duyurdu.

Protestocular daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde gösterilerine devam edecek. Bu süre boyunca, Cumhurbaşkanlığı binası önündeki yol trafiğe kapalı olacak.

Exit mobile version